Jack Reacher

Mrs. T. weet niet hoe hij er uit ziet. Daar maakt ze zich dan ook graag een voorstelling van. Jack Reacher is wat haar betreft een mix van Harvey Keitel, Clive Owen, George Clooney en nog wat andere ruw aantrekkelijke mannen. Zwijmelen in het kwadraat dus. Mrs. T. zou Jack best ‘ns willen ontmoeten!

Jack Reacher is knap, extreem intelligent en bikkelhard. Een man van weinig woorden en zonder familiebanden. Na een militaire loopbaan zwerft hij rond, zonder vast adres en met minimale bagage. Uiteraard is Jack een goede vent (als je hem niet uitdaagt tenminste) en heeft hij een groot rechtvaardigheidsgevoel. De bad guys kunnen hun borst beter nat maken als Jack zich met hen gaat bemoeien!

Jack is de hoofdpersoon in de boeken van Lee Child. In ieder boek krijgt hij het zwaar voor de kiezen, maar uiteraard komt hij aan het eind van ieder boek als overwinnaar uit de strijd (hoewel hij ook regelmatig persoonlijke tegenslagen te verduren krijgt).

Mrs. T. leest de boeken van Child graag. Het zijn prima thrillers, geen Ludlum-niveau, maar zeer aangenaam leesvoer met mooie wendingen in het verhaal. Momenteel is Mrs. T. bezig in ‘De Rekening’ waarin Jack samen met drie oude strijdmakkers de dood van een aantal andere kameraden onderzoekt (en wreekt uiteraard).

Heb jij ook soms? Dat je voor jezelf bedenkt hoe een boekpersonage er uit zou kunnen zien? Zo ja, bij welk personage uit welk boek heb jij dat dan bijvoorbeeld? Enne, hoe ziet dat personage er dan uit?