Kinderfeestperikelen

Zouden we Grote Zus haar kinderfeestje eerst vandaag vieren, uiteindelijk is dat verschoven naar 26 september!

Mrs. T. wist wel dat een nieuw klasgenootje van Grote Zus op 11 september jarig was, maar dat dit meisje een week voor haar verjaardag haar feestje zou houden dat had Mrs. T. dus niet ingecalculeerd.

Op 22 augustus viel de uitnodiging van P hier binnen. Twee weken van tevoren! Pfft, Mrs. T. had er nog niet eens bij stilgestaan om dat zo ver van te voren te doen. Dat wil Mrs. T. eigenlijk ook helemaal niet, een uitnodiging voor een kinderfeestje twee weken van te voren rondbrengen (op school uitreiken mag niet en dat vindt Mrs. T. een erg goede regel). Met de moeder van P heeft Mrs. T. afgesproken dat we volgend jaar in ieder geval overleggen over hoe we de feestjes gaan plannen.

Na crisisberaad met Mr. T. (die zijn opgenomen vrije dag weer in kon leveren en een nieuwe aan diende te vragen) en een heleboel ander geregel (Kleine Zus gaat niet mee, dus oppas, kinders vervoeren, dus auto regelen, programma aanpassen in verband met mogelijk (nog) slechter weer etcetera) kwamen wij op 26 september uit.

De uitnodigingen heeft Grote Zus dus opnieuw geschreven. Mrs. T. zit nu een beetje met de vraag wanneer die uitnodigingen dan toch rond te gaan brengen? Is daar wellicht een etiquette voor (u begrijpt zeker wel dat dit een grapje is)? Mrs. T. wil niet het risico lopen dat er dadelijk weer een kink in de kabel komt (er volgt immers nog een jarige job eind september en twee begin oktober). Maar drie weken van te voren de uitnodigingen de deur uit doen, dat vindt ze eigenlijk te zot voor woorden. Gelukkig grijpt Mr. T. dan toch maar even in: de uitnodigingen gaan vanmiddag de deur uit en daarmee basta!

Hoe gaat (ging) zoiets bij jullie in z’n werk? Uitnodigingen weken van te voren de deur uit of een weekje (zoals Mrs. T. eigenlijk gewend was en gewend zou willen blijven)?