Fietsen zonder zijwieltjes

Op mijn hand zit een pleister

en onder die pleister zit mijn vel

en onder mijn vel zit pijn

en onder die pijn zit … ik.

Van de goedheiligman kreeg Grote Zus al weer enige jaren geleden het boek met CD ‘Zingen zonder zijwieltjes‘. Een erg leuke CD om mee te zingen en/of te dansen. De liedjes sluiten erg aan bij de belevingswereld van (jonge) kinderen en in het boek staan interessante verhaaltjes. Dingen die Grote Zus meemaakte, daar waren opeens liedjes over! Geweldig nietwaar?

Er staat hier een aantal andere kinder-CD’s in de kast. Dat varieert van de aloude kinderliedjes waar Mrs. T. mee opgroeide (inclusief een versie van die liedjes ‘in een nieuw jasje’), via Kinderen voor Kinderen, K3, Klassiek voor Kids tot De Band krijgt Kinderen en zo.

Mrs. T. vindt het belangrijk dat de meisjes met veel verschillende soorten muziek in aanraking komen, en gelukkig wordt dat door beiden gewaardeerd! Grote Zus en Kleine Zus dansen en zingen er op los. En het maakt niet eens zoveel uit of het kindermuziek is of ‘grote mensen muziek’, gedanst wordt er toch wel.

Eerst kon ik het niet

nu kan ik het wel

helemaal alleen

en niemand hoeft mij meer te helpen,

eerst kon ik het niet

nu kan ik het wel

helemaal alleen.

Ik grijp het stuur heel stevig vast

één voet op het pedaal

de andere voet moet steppen

zo doen ze het allemaal.

Hé kijk ik fiets

helemaal los zonder zijwieltjes

hé kijk ik fiets

lekker los los los

hé kijk ik fiets

zonder papa zonder mama

zonder zijwieltjes

hé kijk ik fiets

eindelijk alleen.

Is er één specifieke kinder-CD die wat jou betreft een schot in de roos is? En zo ja welke is dat dan en waarom?