Hulp in de huishouding

Ooit hebben Mrs. T. en Mr. T. een werkster gehad. Dat was in de tijd dat zowel Mr. T. als Mrs. T. nog fulltime werkten. Heerlijk was het om op donderdagavond thuis te komen in een fris geboend huis en de weekenden vrij te hebben voor voornamelijk leuke dingen (want er moest natuurlijk nog altijd wel wat gedaan worden in en om huis).

Over het algemeen waren we erg tevreden over hoe R haar werk deed. Gelukkig maar want Mrs. T. vond het best moeilijk om haar aan te spreken op dingen waar we niet tevreden over waren. Mrs. T. legde altijd een briefje klaar met de dingen die in ieder geval moesten gebeuren en die gebeurden dan prima.

Er is maar een gebeurtenis geweest waar Mrs. T. erg van baalde in de tijd dat R hier rondzwabberde. Er hangen (zeer onpraktisch dat realiseert Mrs. T. zich, helaas pas na de aanschaf) jaloezieën in de badkamer. Het is een hels karwei om die dingen schoon te krijgen/houden. Het zijn daarbij ook nog eens erg dunne lamellen. R heeft ze gepoetst en de lamellen nogal ruw behandeld, resultaat is dat er in een aantal lamellen een knik zit. Vervolgens heeft R de jaloezieën omhoog gehesen en gedaan alsof haar neus bloedde. Ze heeft dus geen briefje achtergelaten en wij ontdekten de beschadiging ‘s avonds. Mrs. T. kan de lezer verzekeren, dat is een vervelende situatie. Uiteindelijk hebben we haar gevraagd of zij iets wist van die beschadigde jaloezieën, R zei van niets te weten. Mrs. T. kan de lezer verzekeren, de situatie wordt dan nog vervelender.

Enfin, om een lang verhaal kort te houden. We hebben er verder geen woorden aan vuil gemaakt (wat een toepasselijke woordspeling) en waren nog steeds blij om iedere donderdagavond in een fris gepoetst huis te komen. Uiteindelijk is R na een jaar of twee poetsen gestopt omdat ze te veel last had van haar knieën. Erg jammer was dat, zeker ook omdat Mrs. T. toen net zwanger was van Grote Zus.

We hebben vervolgens trouwens geen moeite meer gedaan om een nieuwe werkster te vinden. Dat kwam vooral omdat we vonden dat we het voortaan best zelf konden gaan doen omdat we allebei minder zouden gingen werken en dan dus meer tijd zouden hebben. Natuurlijk kunnen we het ook best zelf dat poetsen, maar soms zou Mrs. T. zich de luxe van een werkster best wel weer willen permitteren. Mr. T. vindt het echter helemaal niet nodig, beetje jammer wel (hoewel hij eigenlijk gelijk heeft).

En jij? Ook een werkster/hulp in de huishouding? En hoe bevalt (of wellicht beviel) het?