Shaman

Al lang geleden uitgelezen, pas nu de recensie!

Mrs. T. heeft, tot haar grote spijt, weer een boek uit. Ken je dat? Dat je aan de ene kant een boek heel graag uit wilt lezen, omdat je wilt weten hoe het afloopt. Maar aan de andere kant, als je het boek eenmaal uit hebt, dat je dan baalt, want het boek is immers uit. Het heeft geen geheimen meer voor je, het is klaar, je weet hoe het afloopt, je bent nog niet toe aan een nieuw boek, want dit boek was zo indrukwekkend. Zo’n boek heeft Mrs. T. dus weer uit.

In februari 2004 kocht Mrs. T. haar eerste boek (De dokter) van Noah Gordon. Gewoon een pocket, via Bol.com omdat het een aanbieding was. Het was een prachtig boek. Mrs. T. heeft toen geprobeerd meer boeken van Noah Gordon aan te komen, zonder succes.

Anderhalf jaar geleden ongeveer lagen er ineens twee boeken (De geneesheer van Zaragoza en Heelmeester) van Noah Gordon bij de boekwinkel! Het betrof herdrukken van Poema Pocket. Mrs. T. blij! En terecht, want wederom prachtige boeken.

Via Marktplaats heeft Mrs. T. vervolgens De Rabbi en Shaman gekocht. Deze boeken zijn (nog) niet in herdruk verschenen.

En Shaman, dat boek heeft Mrs. T. dus al weer een hele tijd geleden uitgelezen. Wat een prachtig boek. Het speelt zich af in de Verenigde Staten, midden negentiende eeuw. Als je van historische romans houdt, dan zit er maar één ding op: lezen dat boek!

Lees jij historische romans en zo ja, is er eentje die jij Mrs. T. aan zou willen raden?