XIPNAO!

Geluk is zand tussen je tenen.

Die boodschap geeft Guido Weijers zijn publiek mee in zijn nieuwe show. Mrs. T. heeft Guido nog nooit in het theater gezien of op tv (alleen ooit een piepklein stukje bij Omroep Brabant over de oudejaarsconferentie die hij vorig jaar gaf). Mrs. T. moet zeggen dat ze zeer aangenaam verrast werd door zijn show.

De ogen van Guido spreken een heel aparte taal. Zijn lichaamsbeheersing is subliem. Zijn grappen zijn grotendeels kostelijk. Natuurlijk zijn er stukjes dat je met samengeknepen billen kijkt naar wat Guido laat zien of horen. Maar die stukjes waren gelukkig ver in de minderheid, heel ver.

Guido’s boodschap is dat ‘wij grote mensen’ helaas het schaamteloze van kinderen kwijt zijn. Het schaamteloos genieten van dingen, het schaamteloos zeggen van dingen. En Guido’s boodschap is ook: geniet van kleine, grote, lieve, leuke, spannende, ontroerende, fraaie, eigenaardige dingen.

Als iemand trouwens Mrs. T. kan uitleggen wat XIPNAO! betekent, graag, want van Guido zelf werd ze niet heel veel wijzer!

Geluk is zand tussen je tenen volgens Guido. Wat is voor jou klein geluk?