Grenzen verleggen

En zo verlegde Mr. T. afgelopen zaterdagavond dus zijn grenzen. Wat hij deed? Wij gingen met vrienden eten bij restaurant De Waag.

Mr. T. vindt uit eten gaan best leuk op z’n tijd, maar het liefst eet hij gewoon thuis (of bij z’n schoonmoeder!). Want daar is het eten lekker. En als Mr. T. uit eten gaat, dan gaat hij het liefst naar gewone restaurants of eetcafés waar je voor niet al te veel geld een goed stuk vlees kunt eten. Want daar houdt Mr. T. van, van vlees. En van veel.

Maar nu wilde Mrs. T. wel ‘ns wat anders. Avondvullend tafelen, dat deden we al wel vaker, maar toch nog niet zo heel erg vaak. Die keren dat we het tot nog toe deden was het financieel best te doen.

In ieder geval, samen met M en P gingen wij dus voor het vier gangen verrassingsmenu. Wij wilden geen schaal- en schelpdieren en geen orgaanvlees, maar voor de rest was alles welkom. En verrast werden we! We aten onder andere: vijgenbrood met gevogelte, selderijsoep, sublieme carpaccio, groene asperges met bladerdeeg en witte vis, truffelmayonaise, hazenrug en nog heel veel meer (maar de namen daarvan heeft Mrs. T. niet onthouden helaas). En het was lekkerrrrrrrr!!!

De gerechten werden als ware kunstwerkjes geserveerd, het servies en het glaswerk was om hebberig van te worden, de ambiance perfect. Het gezelschap was goed, de gesprekken gevarieerd en interessant.

En toen kwam daar de rekening. Uiteindelijk betaalden we dus € 265,50 voor ons vieren. En dat is een heleboel geld vindt Mr. T. (en dat vindt Mrs. T. ook hoor, maar dat zal ze natuurlijk nooooooooooit tegen Mr. T. zeggen). Maar de avond was het meer dan waard.

Naar wat voor soort restaurant ga jij het liefst, moet het snel gaan of heb jij alle tijd als je in een restaurant zit en wat mag zo’n avondje jou maximaal kosten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *