Bedtimestory

Mrs. T. wil jullie wel ‘ns deelgenoot maken van een ‘grote’ verandering die er vrij recent plaats heeft gevonden in de slaapkamer van Mr. T. en Mrs. T..

Hebben we een paar maanden geleden al het bed omgedraaid in verband met (vermeende?) wateraders, sinds een tijdje slapen wij onder gescheiden dekbedden.

Waarom dat dan zal je wellicht denken. Nou, Mr. T. is een man, een man die zijn hoofdkussen maar hoeft te raken en hij valt in slaap. Mr. T. is een slapende, snurkende man en Mr. T. is een slapende, snurkende én woelende man. Mrs. T. is een vrouw. Mrs. T. ziet haar hoofdkussen en is zich vervolgens meestal minstens een uur bewust van dat hoofdkussen. Met andere woorden: Mrs. T. slaapt moeilijk in. Dat inslapen gaat nog moeilijker met een (weliswaar heel lief, maar vooral) slapend, snurkend en woelend Mr. T. naast zich. Een woelend Mr. T. dat aan het dekbed sjort, waardoor Mrs. T., soms bijna in slaap, weer bruut uit deze bijna slapende toestand gerukt wordt. En daar baalde Mrs. T. verschrikkelijk van.

Uiteindelijk stelde Mrs. T. voor om in plaats van onder één dekbed te slapen, twee éénpersoons dekbedden te gaan gebruiken. Mmmmm, dat vond Mr. T. eigenlijk niet tof, maar vervolgens hebben we een tijd proefgedraaid. Mr. T. onder een tweepersoons dekbed, Mrs. T. onder de andere helft van dat tweepersoons dekbed (je begrijpt: een vier-seizoenendekbed). Het leek wel alsof er een complete bom ontplofd was op het bed. Maar het viel zeker niet tegen. Ook met twee gescheiden dekbedden kunnen we nog heel goed lepeltje-lepeltje liggen (alhoewel het dan soms wel snel ‘tocht’) of hand in hand of hand tegen rug of … (tja, we vinden het nu eenmaal fijn om elkaar aan te raken als we in bed liggen).

In ieder geval, om een lang verhaal kort te maken, onlangs heeft Mrs. T. een nieuw eenpersoons dekbed en vier nieuwe overtrekken gekocht en heeft Mrs. T.’s moeder het tweepersoons dekbed vermaakt tot een eenpersoons dekbed. Mrs. T. slaapt inmiddels de meeste nachten vrij goed (maar dat komt misschien ook wel van de ‘goede nachtrust-thee’ van Zonnatura, of toch door het omdraaien van het bed, of wellicht door al deze drie dingen bij elkaar?). Uiteraard was afgelopen nacht belabberd, dat heb je, als je erover gaat schrijven natuurlijk!

En jij: wat voor beddengoed gebruik jij? Dekens, dekbed (dons, synthetisch, wol), eenpersoons, tweepersoons? En, heel belangrijk voor Mrs. T. om te weten: wordt het bed elke dag opgemaakt??? Oh, ja, ook belangrijk voor dit ‘vergelijkend warenonderzoek’: hoe groot is jullie bed? (Het bed van Mr. T. en Mrs. T. is heerlijk groot: 1.80 bij 2.10).