Operatie schoenendoos

Of nee, zo heet het niet meer. De operatie heet nu Edukans Schoenmaatjes. De school van Grote Zus doet daar om het jaar aan mee en zo maakten we afgelopen zondag de derde schoenendoos.

Het vullen gaat inmiddels goed. Mrs. T. kan zich nog zo goed herinneren hoe teleurgesteld ze was toen Grote Zus die eerste keer (in groep 1) wat van haar eigen spulletjes in die schoenendoos moest stoppen. Grote Zus wilde dus helemaal niets van haar ‘rijkdom’ afstaan. Nou weet Mrs. T. wel dat een kind van 4 dat ook allemaal niet zo goed kan bevatten, maar op de een of andere manier viel het Mrs. T. toch best tegen. Grote Zus had zó véél speelgoed, het was sinterklaastijd, maar het idee van delen stond toen nog wat (te?) ver van Grote Zus af. Uiteindelijk zijn we er natuurlijk wel uitgekomen en hebben we ook toen een mooie doos in elkaar geknutseld met dito inhoud. En uiteindelijk ook heeft Mrs. T. Grote Zus kunnen uitleggen wat het idee achter die hele actie was.

De tweede doos werd zonder enig probleem gevuld (ze was inmiddels 6) en de doos van dit jaar eveneens. (Alhoewel er over een bepaalde knuffel toch fors onderhandeld moest worden. Mrs. T. had het enorme belang van de betreffende knuffel verkeerd ingeschat. Er woont nu een andere knuffel in de doos.)

Herken je dat, dat jouw kind het zo moeilijk vindt (vond) om eigen spulletjes weg te geven als ze nog wat jonger zijn? En doet de school van jouw kind(eren) ook mee aan deze actie?