W.o.W.: druk

Ik lig op het bed en overdenk de gebeurtenissen van de afgelopen uren.

Op het moment dat ik de foto van Margo zag besloot ik te doen wat Edmund vroeg. Het is absoluut ondenkbaar dat ik het leven van Margo op het spel zet. Ik besefte dat kennis macht is en vroeg Edmund daarom mij precies te vertellen wat hij van mij wil en meer informatie over Beatrice te geven. Edmund voldeed met graagte aan mijn verzoek en tijdens het diner vertelde hij druk over de familiegeschiedenis. Ik luisterde en onthield.

Relevant is dat Edmund en Beatrice nu anderhalf jaar in dit gigantische huis wonen. Het is het ouderlijk huis van Edmund. Edmund vertelt dat het landgoed al zeker 150 jaar in zijn familie is en dat het door financiële tegenslagen alleen in zijn bezit kan blijven door de erfenis die Beatrice zal ontvangen. Er is geen contact met de dorpelingen. Tot voor kort woonde er in het koetsiershuis een echtpaar dat het huishouden bestierde, maar deze mensen heeft Edmund een paar maanden geleden moeten ontslaan. Edmund’s moeder leeft nog, maar slijt haar laatste jaren in een verpleegtehuis. Edmund’s enige zus woont in Parijs en er is zeer weinig contact tussen hen. Beatrice heeft geen broers en zussen en ze is voor haar huwelijk met Edmund bijna 200 kilometer verhuisd.

Als ik alles optel zijn er in Edmund’s kring weinig mensen die Beatrice kennen. Mijn voordeel is dat Edmund me duidelijk onderschat. Langzaam maar zeker neemt mijn plan vorm aan.


Deel Eén, Twee, Drie, Vier en Vijf.

Voor het onderwerp van deze twee weken: klikkerdeklik. Voor de spelregels klikkerdeklik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *