Opruimen

En zo ruimen Mr. T. en z’n zussen gestaag het ouderlijk huis leeg. Het is ongelooflijk hoeveel spullen er in dat huis staan. Stapels tijdschriften, dekens, schoeisel, spellen, enorme hoeveelheden papier, speelgoed, handwerkspullen, koper, heiligenbeelden, planten, meubels, potten, huisraad, kleding, boeken, verzamelingen, foto-albums, lijsten en schilderijen, een biljart, nog meer potten, een kerststal, prullaria, vogelkooien, bestek, hout, gereedschap en nog heeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel meer …

Het opruimen gaat niet vlug, want er zitten herinneringen aan zo veel dingen. En dat vertraagt de snelheid waarmee opgeruimd wordt. Maar dat geeft niet, want dat is meteen een manier van verwerken van wat voorbij is. De meest kostbare spullen (en dat geldt dan vooral wat emotionele waarde betreft) zijn inmiddels verdeeld (Mr. T. en z’n zussen dobbelen erom als ze alledrie (of twee) graag iets willen hebben) en zo kwam Mr. T. pas met deze Jozef (en de kist waarop Jozef staat) thuis.

En dat vindt Mrs. T. wel heel erg mooi, zo’n beeld (en de kist!). Twee andere heiligen-beelden (en de oude kerststal en een enorm kruisbeeld) liggen op zolder want de trouwe lezer weet dat Mrs. T. graag frutselsĀ om zich heen heeft (ook religieuze prullaria voor ‘de mooi’), maar het hoeft hier natuurlijk geen kerk te worden.

Er zullen nog heel wat uren van opruimen en mijmeren volgen, maar op die manier zal Mr. T. in staat zijn op een goede manier dit tijdperk af te sluiten.

Is er iets in/van jouw ouderlijk huis dat jij later heel graag zou willen krijgen (of, in het geval dat je ouders er al niet meer zijn, misschien al hebt gekregen). En wat is dat iets dan en waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *