Schudden moet je ervaren …

… staat er op hun website.  En dat klopt, Schudden moet je ervaren!

Schudden maakt fysiek, visueel, balorig, bizar, meeslepend, prikkelend en vooral humoristisch theater. Met weinig woorden en veel materialen sleuren De Jong en Van Santen u ruw de ene scene in, om u daarna zachtjes een zetje te geven naar de andere. Schudden laat zich lastig omschrijven.

Mrs. T. ging eerder naar ‘Dummy’, ‘Puin’ en ‘Klam’ en alle drie deze voorstellingen waren subliem. Mrs. T.’s verwachtingen waren daarom hoog gespannen toen zij en Mr. T. gisterenavond naar ‘Zout’ gingen.

En hoe was het? Mwah, wel leuk, maar het viel eigenlijk een beetje tegen. De drie eerdere shows waren erg fysiek en zo goed als woordenloos. En dat was zo apart, zo geweldig overweldigend … En dus verwachtte Mrs. T. dat de heren op dezelfde voet verder zouden gaan. Helaas was dat niet zo. Het was leuk, maar niet wauw en dat is natuurlijk een beetje jammer!!! Er zitten erg leuke stukken in, maar Mrs. T. moest vooral erg wennen aan het feit dat er nu gesproken werd in de voorstelling. Mrs. T. denkt dat dat niet iets is waarin de heren uitblinken, de korte fysieke sketches waren echter weer super. Vriend W. die met ons meeging en Schudden voor het eerst zag, vond het echter helemaal geweldig. Gelukkig maar, want Mrs. T. vindt het altijd vervelend als mensen op haar aanraden ergens heen gaan en dat het dan tegenvalt.

Heb jij een vriend of kennis wel eens een och-wel-leuk-maar-achteraf-vooral-mwah-gevoel-voorstelling aangeraden? En welke voorstelling was dat dan?