Fataal

Al weer een hele tijd geleden plaatste Mrs. T. een logje over bermmonumenten. In dat stukje schreef Mrs. T. ook over het aangrijpende verhaal dat zij in de Esta las. Het verhaal van twee zussen, waarvan één zwanger, die in Oenkerk verongelukten.

Heel heftig om te lezen vond Mrs. T., maar haar gevoelens zijn natuurlijk absoluut niet te vergelijken met die van die de mensen die van hen houden. Wat zij moeten ondergaan en doorstaan, het gemis dat nooit op zal houden: onwerkelijk en levenslang leed veroorzaakt in enkele seconden.

In augustus ontving Mrs. T. een mail van de vader van deze meiden. Hij was op Mrs. T.’s weblog terecht gekomen en had haar logje gelezen. Mrs. T. heeft teruggemaild en ontving weer een mail retour. Begin december ontving Mrs. T. een mailtje waarin vader Mrs. T. wees op de uitzending van Fataal die vanavond op Nederland 3 (20.50 uur) zal komen. Deze uitzending zal helemaal in het teken staan van het dramatische ongeval waarbij zijn dochters en ongeboren kleinkind om het leven kwamen.

Mrs. T. gaat kijken, denkt ze. Ze weet het nog niet, omdat ze niet zo goed tegen dit soort tv-programma’s kan. Om zo’n programma te kijken, te zien wat er gebeurde, te weten wat voor verdriet er veroorzaakt is, dat vindt Mrs. T. heftig. Heel heftig.

Dit logje wil Mrs. T. afsluiten met een quote uit de mail van de vader van Claudia en Nathalie: Het enige dat ik kan zeggen is: stel nooit iets uit naar je kinderen toe. Doe het meteen als ze je iets bijzonders hebben gevraagd, willen laten zien of vertellen. Wij hebben het ook altijd gedaan en dat geeft ons nu een goed gevoel.

Zaterdag is het 7 jaar geleden dat dit fatale ongeluk plaatsvond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *