W.o.W.: verbetering

Samen met Francis zit ik op de veranda. We kijken naar Margo die als een ongeleid projectiel de enorme tuin ronddendert. Ik vertel Francis over de afgelopen week. Hoe ik de deur opendeed voor een koerier. Hoe ik later wakker werd in een afgesloten kamer. Hoe Edmund mij opdroeg zijn spel mee te spelen. Hoe Edmund dreigde Margo iets aan te doen mocht ik weigeren. Ik zie in Francis’ ogen een flikkering van woede maar vooral ook mededogen.

‘Ik was van plan hem te vermoorden’, zeg ik tegen Francis. ‘Het was duidelijk dat hij me niet zou laten gaan als hij uiteindelijk de beschikking over het geld zou hebben. Beatrice zelf was immers ook al verdwenen.’

Margo komt buiten adem de veranda opgestuiterd: ‘Maar hoe kom je dan ineens aan dit kasteel en zijn die zwanen ook van jou en …’. Francis maant haar dochter tot stilte en zegt haar dat ze even tv kan gaan kijken.

‘Ik was echt van plan hem te vermoorden, ik zou zijn nek breken en hem van de trap gooien zodat het op een ongeluk zou lijken. Hij wist waarschijnlijk niet dat ik al jaren aan karate doe. Ik zou het verschrikkelijk hebben gevonden, maar zag geen andere uitweg. Het is onvoorstelbaar dat hij juist tijdens het bezoek van de notaris dat herseninfarct kreeg’. ‘Een onvoorstelbaar toeval op exact het juiste moment’ beaamt Francis.

‘Ik besloot ter plekke voorlopig Beatrice te blijven. Zo’n verbetering van mijn financiële situatie valt natuurlijk prima uit te buiten’.


Zo, dit was het laatste deel over de avonturen van ‘Beatrice’ en Edmund. Voor de liefhebbers: deel Eén, Twee, Drie, VierVijfzes en zeven.

Voor het onderwerp van deze twee weken: klikkerdeklik. Voor de spelregels klikkerdeklik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *