The sound of music

De ouders van Mrs. T. hadden vroeger de LP van ‘The sound of Music‘ en Mrs. T. (toen waarschijnlijk net zo oud als Grote Zus nu) was daar helemaal gek van! Uiteraard heeft Mrs. T. de film ook meerdere keren gezien. Do re mi, The lonely goatherd, So long, farewell en nog heel veel andere nummers, Mrs. T. draaide ze grijs, danste als was ze in de Alpen en jodelde luidruchtig mee met die eenzame herder: kortom Mrs. T. voelde zich net als een van de meisjes in de film.

Een x-aantal jaren geleden zag Mrs. T. in de platenzaak de CD van ‘The sound of Music’ liggen en die heeft ze toen toch maar ‘ns gekocht. Muziek waaraan ze vroeger zoveel plezier beleefde, wie weet wat voor geweldige momenten dat in huize Mrs. T. zou gaan geven.

En inderdaad, de CD werd vrij regelmatig gedraaid. Vooral tijdens het poetsen. Grote Zus vindt de liedjes geweldig en toen ze hoorde dat er ook een film van was wilde ze die heel graag zien. Tja, en wanneer wordt die film dan gedraaid? Uiteraard rond de Kerst. Zowel oma als Mrs. T. namen de film op en inmiddels is Grote Zus de film voor de tweede keer aan het kijken. Eerst een keer samen met oma en opa en nu samen met papa. Ze kijkt de film in gedeeltes, want hij duurt veel te lang om hem in een keer te draaien! De CD zit inmiddels al weken in de CD-speler op Grote Zus haar kamer en ze zingt de hele dag de liedjes van de film. Zo verschrikkelijk leuk!!! Mrs. T. geniet met volle teugen (en zingt net zo hard mee).

Heb jij eigenlijk ook dit soort herinneringen aan The Sound of Music? Of wellicht aan een andere film en welke film is dat dan? En vul je ook even Mrs. T.’s nieuwe poll in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *