Van boeken krijg je nooit genoeg

Er liggen hier drie boeken klaar om ‘te recenseren’. Daar kan Mrs. T. dus drie logjes aan besteden, maar er staan al zoveel logjes in klad klaar dat het niet echt zinvol is om er daar weer drie aan toe te voegen.

Mrs. T. gooit de drie boeken dus maar even in één logje. Het zijn drie totaal verschillende boeken: een historische roman, een thriller en een (gewone) roman.

Pilaren van de aarde, Ken Follet.

Mrs. T. las eind 2007 ‘Brug naar de hemel‘ en genoot met volle teugen van een middeleeuws Engeland. Wat een prachtig boek was dat. Brug naar de hemel was het ‘vervolg’ op ‘Pilaren van de aarde’ (ook verschenen als ‘De Kathedraal’) en ook dit boek is hemels!!! Wat een geweldige schrijver. Echt een aanrader!

Wie goed doet, Dean Koontz

Een van Mrs. T.’s favoriete schrijvers. Koontz schrijft thrillers en fantasy. Vaak zijn zijn boeken een mix van beiden. Mrs. T. moet eerlijk zeggen dat ze Koontz de laatste tijd wat minder begon te vinden, maar dat had vooral te maken met zijn fantasyboeken. Hoewel de schrijfstijl van Koontz helemaal geweldig is. Korte zinnen, mooie opbouw, fijne humor. Zo’n schrijfster zou Mrs. T. ook wel willen zijn.

‘Wie goed doet’ gaat over een man die aangezien wordt voor een huurmoordenaar. Per abuis krijgt hij een envelop met geld, een foto en een schriftelijke opdracht de vrouw op de foto om te brengen. Tim besluit de vrouw te redden, wat volgt is een waanzinnige achtervolging door de echte huurmoordenaar. Dit was weer een oude, vertrouwde Koontz!

Twee zusjes, Kristin Hannah

Mrs. T. kocht dit boek bij de Hema, gewoon voor een keertje tussendoor. En het was een zeer aangenaam tussendoortje. Op vrijdag erin begonnen en op de zondag pyjamapartydag uitgelezen. Het boek gaat over twee zussen die een zeer problematische verstandhouding hebben. Het begin is wat rommelig, maar gaandeweg begint het boek meer en meer te leven en aan te spreken. Ook in dit boek de nodige (wrange) humor, (verloren) liefdes, ongeluk, dood, geluk, verdriet, verwerken. Een typische roman wel, die na een zeer duistere periode, natuurlijk toch nog helemaal goed afloopt. Echt een happy ending volgens het boekje.