Oude Beer

Aanschouw de door Kleine Zus zeer gewaardeerde Oude Beer. Oude Beer is haar alles. Had Grote Zus nooit behoefte aan een lievelingsknuffel, Kleine Zus denkt daar heel anders over.

Oude Beer werd door Mrs. T. gekocht om de babykamer van Grote Zus op te leuken. Oude Beer stond gedurende Grote Zus haar babytijd mooi te wezen op een plankje. Oude Beer is namelijk een beer van stand. Een behoorlijk dure beer ook, gekocht in een woondecoratieshop en uiteraard niet meer aan te komen. Maar goed, Grote Zus taalde niet naar Oude Beer.

Hoe anders is Kleine Zus. Vanaf het moment dat zij tot grijpen in staat was, was Oude Beer uitverkoren. Oude Beer gaat mee naar bed, Oude Beer gaat mee naar de badkamer, Oude Beer gaat mee naar beneden en Oude Beer gaat regelmatig mee op avontuur. Voor Mr. T. en Mrs. T. is het dan ook zaak ervoor te zorgen dat Oude Beer weer mee naar huis gaat, dat zal wellicht door veel ouders herkend worden.

Oude Beer was een chique beer, door de speciale behandeling van Kleine Zus werd Oude Beer al snel enigszins smoezelig en viezig. Oude Beer verspreide meer en meer een soort van territoriumgeur, kortom: Oude Beer stonk. Verschrikkelijk. Maar Mrs. T. durfde Oude Beer niet echt te wassen. Temeer omdat zijn velletje op sommige plekken toch wel erg dun aan het worden was.

Maar je leest het goed. Oude Beer stonk. Verleden tijd dus. Oude Beer ruikt weer fris. Noodgedwongen overigens. Kleine Zus was wat ziekjes en moest overgeven. Dat deed zij op de bank (gelukkig niet in het vloerkleed, afkloppen!) én op Oude Beer. Was met de ‘oude’ geur van Oude Beer nog wel enigszins te leven, nu was er geen enkele twijfel meer mogelijk: Oude Beer moest in bad!!!

Mr. T. heeft Oude Beer in een heus sopje gewassen en hem zorgvuldig gekneed en gespoeld. Vervolgens weekte Oude Beer een paar uur in een lekker schoon sopje. Daarna heeft Oude Beer een x-aantal uren in de badkuip uit zitten druppen om als laatste een dikke 10 uur op de verwarming te liggen. Oude Beer ziet er weer piekfijn uit (en veel belangrijker: hij ruikt hartstikke fris).

En Kleine Zus, die sliep die nacht zonder Oude Beer prima, met Jonge Beer (ooit door Mrs. T. aangeschaft om een eventueel verlies van Oude Beer alvast wat te verzachten). Maar zodra Oude Beer droog (genoeg) was was hij toch weer haar lievelingsknuffel!