In het gelid

Van boeken krijgt Mrs. T. nooit genoeg. Dat zullen de meeste bezoekers van Mrs. T.’s weblog inmiddels wel weten.

Mrs. T. is lang lid geweest van de bibliotheek, maar vaak waren de boeken die Mrs. T. zocht er niet. Op een gegeven moment is Mrs. T. daar dus afgehaakt en begon ze boeken te kopen. Inmiddels fungeert Mrs. T. zelf trouwens als bibliotheek want Mrs. T. leent haar boeken aan best een aantal mensen uit.

Mrs. T. heeft twee hobby’s waar ze graag geld aan uitgeeft, de ene is theater en de andere boeken. Gemiddeld koopt Mrs. T. per maand voor zo’n € 50,00 aan boeken. Tja, misschien best veel (of juist niet?), maar Mrs. T. vindt het iedere cent meer dan waard (op heel af en toe een grote miskoop na dan).

Een van de mooiste meubelstukken in een huis vindt Mrs. T. een (goed) gevulde boekenkast. Ze vindt het dan ook leuk om bij anderen in de boekenkast te kijken, want wat anderen lezen is hartstikke interessant.

Boekenkasten zijn wel stofnesten en daarom moet er af en toe dus flink gepoetst worden. Een gedeelte van de boeken lag inmiddels ook behoorlijk rommelig te wezen, dus er was werk aan de winkel. Gisteren ruimde Mrs. T. haar hele kast leeg, deelde de planken anders in, stofte alles goed af, sorteerde ‘oude’ boeken om achter de ‘nieuwe’ boeken te liggen zodat er weer wat ruimte komt en was al met al een dikke drie uur bezig met dit (heerlijke) klusje. Het resultaat: voila. En voor de boekenwurmen onder ons, foto’s van alle boeken die in de kasten staan.


Bij de zithoek staat nog een kleine boekenkast. Daarvan wilde Mrs. T. er pas eentje bijkopen, laat deze kleur nou toch uit de productie gehaald zijn!!! Helaas pindakaas dus …

Koop jij veel boeken en hoeveel besteed jij er maandelijks aan? Of beter, welke hobby kost jou het meeste geld?

1 gedachte op “In het gelid

  1. Waaauw wat een fantastische volle kasten! Het lijkt me echt een heerlijk gevoel om alles opnieuw in te richten! :) jaloers!!

Reacties zijn gesloten.