Asparagus officinalis en wat er op het menu stond

Het witte goud wordt het ook wel genoemd: asperges. En asperges, die vindt Mrs. T. lekker!!!

Het kwam dan feitelijk ook goed uit dat Mrs. T. niet zo goed wist wat ze voor haar moeder’s verjaardag wilde kopen. Want net toen Mrs. T. tobde over te kopen presentjes viel er een mailing van een restaurant hier in de buurt in de bus. En laat dat restaurant nou een heuse aspergeproeverij aanbieden!

Er volgde overleg met moeder (want zou ze dat wel leuk vinden, hoewel dat een domme vraag was want natuurlijk vindt Kier dat leuk) en met broer/schoonzus, want dit is natuurlijk een mooie gelegenheid om een keer met z’n zessen te gaan eten. In ieder geval: het plan werd goedkeurend ontvangen en vanavond gaat Mrs. T.’s familie hier genieten van dat witte goud! It’s a tough job, but somebody has got to do it!

Houd jij ook van asperges en zo ja, op welke manier vind je ze dan het lekkerst? En als je gruwelt van asperges, welke groenten zijn dan jouw favoriet?

Wat we aten: asperges uiteraard!!! Een voorgerecht met asperges, paling, salade en limoensaus. Daarna gebonden aspergesoep. Een gerecht uit de oven met asperges en ham. Het hoofdgerecht: geroerbakte asperges met krieltjes, zalm en zeekraal in sojasaus. Na asperge-ijs (heerlijk!) met geconfijte asperge. En vervolgens nog koffie. Het was subliem en gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *