Moederdag

Mrs. T.’s moeder zei altijd dat de zaterdag voor moederdag (een van) de leukste dag(en) van het jaar was. Dat kwam omdat zij en Mrs. T.’s vader op die dag altijd samen naar het tuincentrum gingen om dan zomergoed te kopen voor de tuin. Met zorg werden de plantjes uitgekozen, op kleur uiteraard, en vervolgens werden ze thuis in potten en in de losse grond geplant.

Inmiddels is Mrs. T.’s vader op bijna iedere zaterdag druk in de weer bij een neef van Mrs. T. en omdat hij al een aantal jaren met de VUT is, hoeft dat plantjes kopen niet meer per sé op deze bepaalde zaterdag.

Anyway: wat deed Mrs. T. gisteren? Juist, zij zette de traditie een beetje voort en ging met de meiden naar het tuincentrum en kocht daar haar zomergoed. In paars en wit, want de tuin werd jaren geleden door Mrs. T. ingericht met louter blauwe, paarse en witte bloeiers.

En dan is het dus alweer moederdag. Mrs. T. geniet van moederdag, van haar éigen moederdag, van die van haar moeder en ook van die de moeder van Mr. T.. Mrs. T. weet dat zij zich gelukkig mag prijzen dat er gewoon nog twee moeders in haar leven zijn.

Het zou Mrs. T. niets verbazen als voor veel mensen zo’n dag als moederdag (of vaderdag) helemaal niet leuk en juist extra confronterend is. Omdat hun moeder bijvoorbeeld overleden is, of omdat ze ruzie met haar hebben. Of wat te denken van die vrouwen die heel graag moeder willen worden, maar waarbij het om de een of andere manier gewoon niet wil lukken. Of moeders waarvan het kind juist overleden is?

Hoe dan ook: wat je ook gaat doen vandaag, of je nu wel of niet aan moederdag doet (want ook dat kan natuurlijk, dat je het een grote commerciële toestand vindt), wat voor gevoelens je ook zult hebben vandaag, Mrs. T. wenst jou in ieder geval een heel goede dag!!!