Gisterenochtend

Gisterenochtend werd Mrs. T. op bed verrast met knutsels en cadeautjes. Kleine Zus had een heus kopje thee geknutseld en vertelt de rest van de dag aan iedereen die het maar wil weten dat ze ‘mama un kopju thee heef gegevu’. Grote Zus had een soort van moeder geplakt en in het kader van de talentenweken die ze net voor de meivakantie op school hadden in het hoofd van die moeder al Mrs. T.’s (moederlijke) talenten gestopt. Daarnaast had Grote Zus een heus lied geschreven dat ze uiteraard voor Mrs. T. ten gehore bracht. Erg lief!

Verder kreeg Mrs. T. de CD van Travis. Vooral ‘Sing’ en ‘Why does it always rain on me’ vindt Mrs. T. mooie nummers en de rest van de CD klinkt ook prima! En daarnaast nog een van Mrs. T.’s favoriete luchten: Cat de Luxe van Naomi Campbell. Kortom: lieve verwennerij!

De ochtend brachten we door bij de ouders van Mr. T. en daarna gingen we heerlijk lunchen bij de ouders van Mrs. T. waar ook broer en schoonzus met de kindjes waren. Stom genoeg hadden Mr. T. en Mrs. T. ook nog ‘ns een klein beetje ruzie op deze moederdag! Nou ja zeg, we hebben zelden ruzie, waarom dan net op deze dag? Natuurlijk zijn we er allang weer uit, want dingen niet uitpraten (zeker kleine ruzietjes niet die daardoor grote ruzies kunnen worden) is zo niet slim!

Tegen het einde van de middag vertrok Mr. T. met een aantal anderen richting Landgraaf om naar Roger Waters te gaan kijken. Mrs. T. heeft de tijd van de grote concerten reeds lang achter zich liggen eind jaren ’80 van de vorige (!!!) eeuw zag Mrs. T. Waters al ooit in Berlijn. Mrs. T., Grote Zus en Kleine Zus aten samen broodjes hamburger met een milkshake en tuttelden samen nog wat heen. Daarna de meiden in den douche en naar bed en Mrs. T. op de hometrainer rondjes draaien, oefeningen doen, douchen, webloggen, wijntje drinken, boekje lezen (De Overgave, zo indrukwekkend, zojuist uitgelezen en even laten bezinken om er binnenkort ‘ns een recensie over te schrijven) en slapen!

Al met al een pracht van een dag (op dat stomme ruzietje na!).

En Mrs. T.’s talenten volgens Grote Zus:

  • jouw talent: helpen
  • jouw talent: iets beloven en ook doen
  • jouw talent: computeren
  • jouw talent: mij verwennen
  • jouw talent: koken
  • jouw talent: lief zijn
  • jouw talent: sommen opschrijven*
  • jouw talent: lezen
  • Jouw talent: SUPER zijn als mama!

* Dat vindt Mrs. T. dan wel weer heel apart. We oefenen thuis extra met rekenen en Grote Zus vindt dat niet zo heel leuk om te doen (alhoewel haar resultaten beduidend beter worden).

Het zelfgecomponeerde lied:

Refrein:

Ik ben een vogel

al heel lang geweest

meestal ga ik wel voor iemand door het vuur!

Bevoorbeeld voor mijn gezin

en nu vooral voor … mama!

Couplet:

Mama wil je mee een vogel zijn?

Mama ga je mee, de hemel in?

Dat zou reuse zijn

Slot:

Dus als je wild, ga dan mee!

Want met z’n tweeën ben je sterker.

Maar als je niet wild, geefd dat niet,

dan blijf ik bij jou mijn liefste mama.

Dan ga ik niet de hemel in, oe!

Dat ‘oehoe’ waar ze mee eindigde werd zo vol overtuiging gebracht. Prachtig én brok in de keel!