Proefles

De familie van Mr. T. is vrij muzikaal. Mr. T. zelf kan eigenlijk best heel aardig zingen, net zoals zijn beide zussen. Mrs. T. daarentegen is totaal a-muzikaal. Ze heeft als kind wel op muziekles gezeten en twee graden gehaald met blokfluiten maar toen hield het toch wel op, haar muzikale ‘carièrre’. Mrs. T. hoort zichzelf best graag zingen, maar of de rest van het gezin het daarmee eens is waagt ze te betwijfelen.

Anyway, de klas van Grote Zus had een aantal weken geleden twee maanden lang muziekles op school. En Grote Zus was razend enthousiast en kwam nog enthousiaster thuis toen de mogelijkheid werd geboden tot het volgen van vier proeflessen op een instrument. ‘Ah, mama, toe, mag ik dat doen, want ik vind het zo leuk’. ‘Oh ja papa, en dan ga ik samen met A, S en R (de muzikale neefjes) muziek maken en dat is toch super?’.

Ach, het zijn proeflessen, dus wat kan Mrs. T. gebeuren (dacht ze). Afgelopen dinsdag heeft ze haar eerste les gehad en kwam ze thuis aanzetten met ‘haar’ instrument (zelf gekozen, maar waarom in vredesnaam een hoorn?). En ze krijgt er aardig wat geluid uit ook nog.

Mr. T. staat niet afwijzend tegenover het echt naar muziekles gaan van Grote Zus. Mrs. T. was er een beetje tegen, totdat ze van een vriendin die jaren bugel heeft gespeeld hoorde dat (blaas)muziekles zo goed is voor het ontwikkelen van een goed ademhalingspatroon. Aangezien het daar bij Mrs. T. nogal aan schort, is ze wel gevoelig voor dit soort opmerkingen.

We zullen wel zien. Als Grote Zus echt iedere dag -zoals beloofd- minstens 15 minuten oefent en dan nog enthousiast blijft, wie weet mag ze dan echt op muziekles. Ook al vindt Mrs. T. de keuze van de hoorn nog steeds een wat vreemde, maar goed.

En jij, ben jij muzikaal? Bespeel je een instrument of wellicht jouw kind(eren)?