Zeven liedjes

Er waart een nieuw stokje door weblogland. Mrs. T. zag het inmiddels bij diverse loggers en wil het toch ook zelf even plaatsen. Het stokje: Post zeven liedjes waar je de laatste tijd veel naar luistert.

Nou moet Mrs. T. bekennen dat ze de laatste maanden stilte erg op prijs stelt. Was vroeger het eerste wat Mrs. T. deed als ze beneden kwam de radio aanzetten en stond de radio zo ongeveer de hele dag aan, dat is veel minder geworden. Stilte is namelijk ook mooi!

Verder draait Mrs. T., als ze dan muziek wil horen, gewoon CD’s (want geen MP3-ding in huis of hoe die ‘nieuwerwetse’ muziekdragers dan ook mogen heten). Wat radio betreft is hier Radio 2 en Arrow Classic Rock favoriet, maar ja, dan heb je niet in de hand waar je naar luistert, dus …

Enfin, hier komen zeven CD’s/nummers (in willekeurige volgorde overigens) die Mrs. T. de laatste tijd veel opzet:

Travis, Sing. De cd kreeg Mrs. T. van moederdag en deze is inmiddels toch al vrij vaak gedraaid.

Rapaljé. Mrs. T. heeft twee CD’s van deze Nederlandse (!) band. Rapaljé maakt gewoon heel goede poetsmuziek!!! Op Joetjoeb zijn helaas niet de leukste nummers te vinden, maar wel een soort van medley die dan eigenlijk Rapalje weer geen recht doet, maar vooruit’. Oonder de kilts hebben ze trouwens plankjes (dat heeft Mrs. T. dus echt gezien tijdens de laatste show die ze van hen zag).

Pink Floyd, Wish you were here. Van Pink Floyd hebben Mr. T. en Mrs. T. een heleboel CD’s in huis. Mrs. T. zag Pink Floyd een aantal maal en ging naar het concert dat Roger Waters in Berlijn speelde na de val van de muur. Van Pink Floyd zouden hier (bijna) alle nummers wel kunnen staan.

Depeche Mode, Enjoy the silence (gedenkwaardige plek om een clip te maken trouwens). Ook hiervan een aantal CD’s in de verzameling. Vooral jeugdsentiment! Mrs. T. heeft een hekel aan ‘I just can’t get enough’, wat is dat nummer kapot gedraaid, maar verder zijn bijna alle nummers van DM top in het kwadraat! Hier had trouwens ook ‘Somebody‘ kunnen staan, want dat vindt Mrs. T. ook zo mooi! Of ‘Walking in my shoes‘, of ‘Blasphemous Rumours‘, of … Men kan wel stellen dat Mrs. T. vrij regelmatig Depeche Mode draait! ;-)

Nits, Cabins. In huis ook de CD Urk van Nits. En favoriet is Cabins. Daar kan Mrs. T. zo heerlijk op meespringen!

Michael Nyman, the Piano. Deze CD staat regelmatig ‘s avonds op. Als Mrs. T. alleen thuis is en zit te lezen of aan het webloggen is. De sfeer van die film, de muziek, helemaal perfect!

Anastacia, Left outside alone. Nog zo’n heerlijk poets-nummer! CD ook ooit van Mr. T. gekregen en Mrs. T. haalt deze vrij regelmatig voor de dag. Gewoon, voor de leuke nummers!

Mrs. T. en Mr. T. hebben een behoorlijke muziek-verzameling. Een groot gedeelte van die verzameling vinden we allebei erg mooi.

Dan is er een deel CD’s van Mr. T. dat Mrs. T. dus echt niet kan waarderen. Dat is met name de muziek van Fish en Marillion. Maar dat Mrs. T. die muziek niet kan waarderen heeft meer met ex (en de slechte herinneringen aan hem als hij die muziek op had staan) te maken dan met de muziek an sich.

Er is ook een gedeelte van onze verzameling dat Mr. T. juist niet zo geweldig vindt. Dat is dan dus Mrs. T.’s muziek. Die CD’s variëren van Franse chansons en klassieke muziek tot bijvoorbeeld een CD van Oletta Adams of Bette Middler.

Zitten jij en je partner op één lijn wat muziek betreft, of geeft dat regelmatig aanleiding tot ‘gekibbel’? En het stokje vangen mag natuurlijk ook!