Kookboek

Een gewaardeerde collega van Mrs. T. neemt vandaag afscheid. Zij heeft een nieuwe job in Tilburg gevonden én ze gaat het ouderlijk huis verlaten om in Oss op zichzelf te gaan wonen.

Als er een collega vertrekt dan wordt er ontzettend gebrainstormd om te bekijken welke spectaculaire knutsel we de vertrekkende partij mee kunnen geven. Zo werden er al droomwoningen gebouwd, communicatiedingen gefröbeld, een verjaardagskalender gemaakt, een memoryspel uitgedokterd en nog wat andere toepasselijke zaken gemaakt.

Normaal gesproken regelen de kamergenoten van de vertrekkende partij het afscheidscadeau. Helaas is dat dit keer niet mogelijk omdat de kamergenoot van de soon to be ex-collega al lange tijd ziek is. Daarom waren Mrs. T. en haar collega aan de beurt om iets te verzinnen (want wij zijn haar naaste buren).

Er waren genoeg invalshoeken: nieuwe job, op zichzelf gaan wonen, sinds kort een relatie, veel hobby’s, hondengek, we hadden allerlei ideeën. We waren het er echter samen over eens dat een heus kookboek met favoriete recepten van collega’s echt heel leuk zou zijn.

De directe collega’s zijn verzocht om hun favoriete recept op papier te zetten. Uiteindelijk hebben we bijna 40 recepten binnengekregen. Lekkere dingen, moeilijke dingen, gemakkelijke snel klaar gerechten. Echt heel erg leuk. En iedereen heeft een persoonlijk tintje aan het recept gegeven. Echt zo gaaf! We hebben een treffende kaft gemaakt en die in een multimap geschoven, recepten in plastic hoesjes erin en het ziet er helemaal super uit!

Collega heeft trouwens aangegeven geen afscheidsreceptie te willen met speeches en dergelijke. Ze tracteert gewoon op gebak en iedereen is vandaag op haar kamer van harte welkom om haar de hand te schudden. Normaal gesproken wordt er wel een receptie georganiseerd.

Als er bij jouw werk een collega vertrekt, hoe wordt er dan normaal gesproken afscheid genomen? Wordt er grootst uitgepakt of is dat allemaal niet gebruikelijk?