Rookvrije werkplek

Zo beste mensen, vanaf morgen is het een feit: de rookvrije horeca. Iedereen heeft recht op een rookvrije werkplek en dat geldt dus ook voor mensen die werkzaam zijn in café’s, restaurants, theaters en voor nog veel meer uitgaans-gelegenheden.

Mrs. T. denkt dat het een goede zaak is dat mensen beschermd worden tegen (ongewenst) meeroken. Dat geldt dus voor medewerkers in de horeca, maar ook voor mensen die niet roken en bijvoorbeeld een discotheek of restaurant bezoeken. Want man, man, man, wat stinkt het toch dat roken. Zeker als je zelf niet (meer) rookt (zoals Mrs. T.). En man, man, man, wat kan het soms toch blauw zien van de rook! En dat is gewoon niet tof als je dat niet (meer) gewend bent.

Het is niet zo dat Mrs. T. anti-roken is. Alleen in geval van (kleine) kinderen en (volwassen) rokers in één (kleine) ruimte of mevrouwen met babies in hun buik en brandende sigaretten in hun hand kan Mrs. T. fel zijn.

In ieder geval: de vragen van vandaag gaan uiteraard over roken. Rook(te) jij? Zie je een rookvrije horeca zitten? Wordt er in jouw huis gerookt en is jouw logplek rookvrij?