Op kamp

Vandaag gaat het gebeuren. Grote Zus gaat op kamp. Mrs. T. gaat haar vanmiddag, samen met Kleine Zus (want papa is niet thuis), wegbrengen.

Grote Zus zal tot en met vrijdag weg zijn. TOT EN MET VRIJDAG! Grote Zus is nog nooit zo lang bij Mrs. T. weggeweest. Mrs. T. is nog nooit zo lang bij Grote Zus weggeweest.

Eigenlijk ziet Mrs. T. er behoorlijk tegenop: bijna zes hele dagen zonder haar grote, kleine dochter.

Mrs. T. heeft zich nooit gerealiseerd hoe verschrikkelijk kwetsbaar je wordt als je eenmaal moeder bent. En dat dat nooit overgaat, ook niet als je kinderen al lang volwassen zijn. Dat het met jou zo goed (of slecht) gaat als het met je kind gaat. En natuurlijk zal het met Grote Zus op het kamp goed gaan. Maar gewoon niet in de buurt zijn, niet weten hoe het met haar gaat, daar moet Mrs. T. toch even behoorlijk aan wennen. En de verantwoordelijkheid over jouw kind uit handen geven, ook dat valt Mrs. T. zwaar. Loslaten? Niet tof!!!

Grote Zus schreef gisteren nog een mooi verhaal over een heus kampavontuur. Het komt heus wel goed met haar! En Mrs. T. telt de dagen tot vrijdag af!

OP KAMP

Lieke gaat op kamp.

Als ze net er zijn krijgt ze kriebels, wat zou dat betekenen?

Is ze verlieft of … ineen krijgt ze tranen in haar ogen ze denkt aan mama en aan papa en haar zusje. Wat doen die nou? Ze barst in tranen uit. Een van de leiding komt naar haar toe. Wat is er? Ik mis papa en mama, snikt ze. Dat is begrijpelijk zegt de leiding. Echt waar? snikt Lieke. Echt waar zegt de leiding.

Doe nou maar mee dan is het superleuk. Lieke doet mee en ze blijft het hele kamp zonder één snikje.

EINDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *