Computertrubbels

Mrs. T. kocht haar computer een dikke vier jaar geleden (of is het al vijf jaar geleden?). Samen met neef, die er heel veel verstand van heeft, regelde ze via Dell haar mooie zwarte PC. En heus waar, nooit trammelant gehad. Nooit!

Neef heeft een jaar of twee geleden de computer geupgraded (of hoe dat ook heet en er is toen wat extra geheugen in gezet) en de computer draaide weer als een tierelier. In mei 2006 begon Mrs. T. met haar nieuwe webloghobby en sindsdien wordt er menig uur achter de computer (of is het voor de computer) doorgebracht. Mrs. T. mag wel stellen dat ze enigszins verslaafd is geraakt.

Gelukkig dat de PC (lees internet) haar nooit in de steek laat. Zo verkondigde ze tot voor kort regelmatig. En tja, da’s natuurlijk de goden verzoeken.

In de afgelopen twee maanden noteert Mrs. T. vier computerstoringen:

  1. Modem kapot door kortsluiting in verband met lekkende afwasmachine. Gelukkig is daar neef die dat allemaal in een paar uurtjes regelt terwijl dat via de officiële weg blijkbaar een paar dagen tot een week zou duren.
  2. Avast loopt vast en daardoor de PC ook. Gelukkig is daar wederom neef die via de Veilige Modus het een en ander fixed.
  3. Geen internet, de LAN-verbinding (???) is verbroken. Mrs. T. probeert zelf het een en ander en komt tot de conclusie dat het niet aan háár PC ligt, maar aan de provider. Gelukkig duurt de storing maar een paar uur.
  4. Zie 3. En dat was eergisteren toen Mrs. T. terugkwam van Jochem en nog even wilde gaan kijken of Joeltje al bevallen was en andere logjes wilde lezen.

Dus, al met al geen slechte score voor vier (of was het nou vijf?) jaar computeren. Maar toch, wat ben je meteen verschrikkelijk ontregeld als dat ding het niet doet! Mrs. T. krijgt nog net geen trillende handen (dat is haar bespaard gebleven omdat de storingen tot nu toe steeds binnen een paar uur verholpen waren).

En jij, vaak last van een falende computer of weigerend internet? Ben jij dan in staat die storing zelf te verhelpen of heb je ook zo’n wonderneef in de buurt die de dingen dan voor je regelt (en wie je vreselijk dankbaar bent)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *