Het sterkste meisje van de wereld e.a.

Om de boekrecensies niet de overhand te laten krijgen, zal Mrs. T. maar weer een keer drie boeken tegelijk ‘bespreken’.

Het sterkste meisje van de wereld, of de autobiografie van een mislukt schrijver, Alex Boogers.

Mrs. T. las bij Stoere Schrijfster een enthousiast verhaal over dit boek en zij stelde voor allemaal het boek te gaan kopen, zodat het een heuse hit gaat worden. Tja, zo’n voorstel kan Mrs. T. moeilijk weerstaan! Stoere Schrijfster heeft niet overdreven, wat is dit een prachtig boek!

Op de achterflap:

In 2003 wordt Alex Boogers trainer van de vijftienjarige Soumia. Hij woont met vrouw en zoontje in een flat in Vlaardingen, zij met haar Marokkaanse familie in de Haagse Schilderswijk. Hoe meer de jonge vechtster erin slaagt haar leven te ontstijgen, met de wereldtitel als kroon op haar werk, des te gedesillusioneerder bevindt de schrijver zich achter zijn schrijftabel. Als hij na drie jaar van zijn manuscript wordt losgerukt om als trainer mee te vliegen naar het verhitte Bangkok – waar de rijzende ster Soumia de rol van ‘bad girl’ zal spelen in een martial-artsfilm – wordt het tijd voor Boogers om zijn eigen toekomst te herzien.

Het is ongelogen. Dit is een prachtig boek. Intens, rauw, flitsend, ontroerend, hard, meeslepend. Alex Boogers schreef dit boek zo dat je het bijna niet meer weg kunt leggen!

Het geheim van de regenkruik, Barbara Wood

Twee boeken las Mrs. T. eerder van Wood. Dochter van de Zon en Kristal der dromen. Vooral dat laatste boek is een prachtige roman over een diepblauwe kristallen steen en de mensen die deze steen in eigendom hebben. Dit boek begint 100.000 jaar geleden als een Neanderthalmeisje de steen vindt en eindigt in de vorige eeuw. Kristal der dromen is een geweldig boek.

Meissie schreef laatst een log over een aantal boeken dat ze gelezen had en daartussen stond het boek van Barbara Wood. Via bol.com (Toakse loves bol.com) kwam het boek snel haar kant uit.

Op de achterflap:

1150: Hoshi’tiwa, een jonge indianenvrouw, behoort tot de clan van de schildpad. Haar stam bewoont al generaties lang de rode rotscancyons ergens in het zuidwesten van Amerika. Aan de vooravond van haar huwelijk wordt Hoshi’tiwa door de heerser van een rivaliserende stam ontvoerd. Hij, de machtige Jakàl, geeft haar de opdracht een magische regenkruik te maken om de goden gunstig te stemmen. Als het Hoshi’tiwa niet lukt moet zij sterven.

1910: De arts Faraday Hightower is in zuidwest-Amerika op zoek maar de overblijfselen van een verdwenen zonnevolk. Maar het geheim van de prachtige kruik die Faraday in de woestijn heeft gevonden kan hij niet oplossen, hoewel hij zijn leven daarvoor geeft. Zijn dochter Morgana neemt het over. Zal zij erin slagen de wijsheid van de sjamanen te herontdekken?

Dit boek is wat Mrs. T. betreft minder spannend en boeiend als ‘Kristal der dromen’, maar het is toch nog heel aangenaam leesvoer!

Mevrouw de president, Anne Holt

Afgelopen juli won Mrs. T. dan wel geen 25.000.000 euro, ze won wel een heus boek dat haar een behoorlijk aantal aangename uurtjes heeft bezorgd.

Op de achterflap:

Helen Bentley, de eerste vrouwelijke president van Amerika, is op staatsbezoek in Oslo, waar ze de festiviteiten rondom de nationale feestdag zal bijwonen. Maar dan wordt een vreselijke ontdekking gedaan: de president is uit haar suite ontvoerd.
Yngvar Stubo leidt het onderzoek naar de ontvoering en wordt daarbij terzijde gestaan door Warren Scifford van de FBI, geen onbekende voor Stubo’s vrouw Inger Johanne. De twee mannen komen een vijand op het spoor die machtiger is dan ze ooit konden vrezen: een man die zijn internationale netwerk van stromannen gebruikt om de grootste terroristische aanval op Amerika sinds 11 september 2001 te plannen.
Inger raakt persoonlijk bij het conflict betrokken als ze onverwacht in contact komt met de ontvoerde president. De vrouwen zullen moeten samenwerken om de geesten uit hun verleden te verslaan en zo hun eigen levens en die van het Amerikaanse volk te redden.

Dit boek is een prima thriller en het verhaal loopt erg goed. Een aantal dingen die op achterflap staan zijn wel enigszins overdreven aldus Mrs. T.. Zo komen Sciffold en Stubo dus niemand écht op het spoor en valt het ook wel mee met die geesten uit het verleden die verslagen moeten worden. Dat had juist best wat meer uitgediept mogen worden en zo zijn er ook nog wat losse eindjes die Mrs. T. graag opgehelderd had gezien. Maar al met al, een héél aangename thriller. Een thriller met een open einde dus wie weet …

Naar welk boek zou jouw voorkeur uitgaan?

Enne, laten we dat boek van Boogers nou gewoon allemaal gaan kopen zoals Stoere Schrijfster al schreef, want het zou verschrikkelijk jammer zijn als deze auteur echt met schrijven zou stoppen.