Filevrije dag

Vandaag vindt hij plaats: de Nationale Filevrije dag!

Mrs. T. woont op een kleine 5 kilometer van haar werk vandaan. Als het ‘s ochtends droog is stapt ze (ook als het hartje winter is) op de fiets. In de zeldzame gevallen, want het regent heus niet zo heel veel hoor, dat ze met de auto gaat passeert ze een hele rij stilstaande/langzaam rijdende auto’s met mensen die allemaal richting industrieterrein / snelweg gaan. In 95% van die auto’s zit dan altijd maar één persoon. Mrs. T. gaat wat dat betreft dus altijd de goede kant op.

Mr. T. is servicemonteur in de meubelindustrie en hij zit vier dagen in de week op de weg. Hij heeft het filerijden inmiddels tot een ware kunst verheven en maakt zich er niet al te druk meer om. Maar vervelend blijft het, zeker als hij er al een lange dag op heeft zitten (hij staat meestal voor 5.00 uur ‘s nachts (en als hij in de Randstad moet zijn zelfs al om 4.00 uur) om de files zoveel mogelijk voor te zijn) en hij op de terugweg op de A2 vast staat.

Maar goed, de Nationale Filevrije dag. Mrs. T. denkt niet dat het enig nut zal hebben, maar hopelijk heeft ze daarin ongelijk.

En jij, hoe ga jij naar je werk? Met de auto, op de fiets, lopend wellicht of met het openbaar vervoer? Sta je vaak in de file en zo ja, hoe reageer je dan? Wat zou jij kunnen doen om de files te beperken en geloof jij in deze Nationale Filevrije dag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *