W.o.W.: verdonkeremanen

Zou dit dan zo’n WoW worden waar ik dus echt niet uitkom? Zo’n WoW net als die poep-WoW van lang geleden? Dat ik maar zit te wiebelen met mijn vingers boven het toetsenbord en dat er dus helemaal niets zinnigs op het scherm verschijnt?

Zou het komen omdat ik verdonkeremanen een woord vind dat toch heus niet meer gebruikt wordt in het (te) moderne taalgebruik? Zou ik misschien een ouderwetsche WoW moeten schrijven? Een WoW die zich afspeelt in lang vervlogen tijden? Men weet inmiddels heus wel dat ik van geschiedenis houd en dat de historische roman tot mijn favoriete leesvoer behoort.

Ik zie Edmund het woord trouwens ook wel gebruiken en dat terwijl het verhaal van Edmund zich afspeelt in onze tijd. Goh, zou verdonkeremanen dan gewoon een woord zijn voor deftige mensen? Een woord dat chique mensen gebruiken en dat het voor het ‘plebs’ een woord is dat men niet gebruikt. ‘Hé, hé, wilt u wel eens even heel snel ophouden met het verdonkeremanen van mijn fiets!’ Nee, dat zie ik me toch niet roepen als ik iemand op heterdaad zou betrappen. Ik geloof dat er dan wat minder fraaie woorden uit mijn mond zouden komen.

Eerlijk gezegd geloof ik dat ik het woord zelfs nog nooit uitgesproken heb. Pas nadat ik bij Jacqueline de opdracht van deze week las heb ik het woord een paar keer uitgesproken. Ik moet zeggen, het klinkt niet goed, dat woord. Verdonkeremanen. Neu, ik wil dit woord niet onthouden. Verdonkeremanen, verdonkeremaan je!


Het is wat magertjes wat Mrs. T. er dit keer van maakte en dat realiseert ze zich terdege. Maar dit woord is dan ook gewoon geen Mrs. T.-woord!

Voor de opdacht van deze week klikkerdeklik. Voor de spelregels van Write on Wednesday: klikkerdeklik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *