Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

In amper twee dagen las Mrs. T. ‘Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht‘ uit.

Op de achterflap:

Christopher is vijftien en heeft een vorm van autisme. Hij weet veel van wiskunde maar weinig van mensen. Hij houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en hij wil niet aangeraakt worden. Christopher is in zijn eentje nog nooit verder geweest dan het einde van de straat. Maar waneer blijkt dat de hond van de buurvrouw is vermoord, gaat hij op onderzoek uit. Hij begint aan een indrukwekkende reis die zijn veilige bestaan volledig overhoop gooit.

Het boek wordt volledig vanuit Christopher geschreven en geeft een indrukwekkende kijk op hoe iemand die Asperger heeft zijn leven leeft. Christopher is een jongen die het beste gedijt als de wereld zich voorspelbaar gedraagt en hij op die manier zijn leven in de hand kan houden.

Als de hond van de buurvrouw echter vermoord wordt trekt Christopher ten strijde. Wat hem dan allemaal overkomt én waar hij dan allemaal achterkomt maakt het een erg indrukwekkend boek. De schrijfstijl is daarbij erg gemakkelijk en vaak humoristisch. Mrs. T. heeft genoten van dit boek!

Als je op de link bovenaan klikt, dan kom je bij het boek terecht. Er zijn ook wat pagina’s te bekijken via de link. In het boek staan ook tekeningen, schema’s en nog veel meer waardoor het nog bijzonderder (is dat een goed woord?) wordt.

Dit boek is zeer de moeite waard. Er gaat een wereld voor je open!