In 2008

Vorig jaar vond Mrs. T. dit al een leuk logje, dus heeft ze dit jaar nog maar een keer het lijstje ingevuld (ook al vindt ze het de tweede keer wel lastiger dan die eerste keer).

In 2008:

Was het lekkerste dat Mrs. T. at weer te veel om op te noemen. De door Mrs. T. zelf gekookte maaltijden zijn uiteraard altijd heel lekker en Mrs. T.’s moeder kan heerlijk koken. Mrs. T. ging een behoorlijk aantal keer uit eten en iedere keer weer was dat buitengewoon smakelijk (hoewel de Griek een beetje tegenviel) en vooral ook gezellig. Maakt het gezelschap overigens niet de helft uit van de smakelijkheid van een maaltijd? Mrs. T. is zelfs de muesli met vruchtjes en biogarde die ze ‘s ochtends tot zich neemt lekker gaan vinden.

Bewoog Mrs. T. net als vorig jaar een heleboel. Mrs. T. gaat als het enigszins kan op de fiets naar haar werk alhoewel daar de laatste maanden behoorlijk de klad in gekomen is in verband met afspraken die wat verder weg zijn en die ze dus met de auto moet doen. Natuurlijk maakte Mrs. T. trouw haar rondjes op de hometrainer. Inmiddels staat er dik 7300 kilometer op de teller.

Knuffelde Mrs. T. haar meiden nog vaker dan vorig jaar en dat geldt ook voor Mr. T. die menig knuffel ontving. De nacht begint standaard met lepeltje-lepeltje.

Kreeg Mrs. T. (meer) waardering voor Mr. T.. Nou had Mrs. T. al veel waardering voor haar allerliefste schat, maar man, man, man wat heeft Mrs. T. toch geboft met haar vent. Hij is zo verschrikkelijk lief, wijs en een geweldige steunpilaar.

Gaf Mrs. T. af en toe toch weer bijna de moed op. Gewoon omdat ze regelmatig nog zo’n pijn heeft en het dan niet meer ziet zitten. Gelukkig lukt het nog steeds om door te gaan.

Luisterde Mrs. T. wederom naar veel mooie, interessante, prachtige, verdrietige verhalen van Grote Zus. Wat kan die schat toch heerlijk vertellen en wat is ze toch een wondermooi sociaal wezentje. Mrs. T. luisterde ook veel naar Mr. T., naar wat hem bezighoudt en bezielt. Mrs. T. luisterde naar de zinnen van Kleine Zus. Ze praat steeds beter en duidelijker en heeft een heel eigen gevoel voor humor. Verder luisterde Mrs. T. naar neef en nicht, naar hun pijn en verdriet en naar veel andere mensen. Ook luisterde Mrs. T. veel naar muziek, maar merkt ze dat ze stilte steeds meer gaat waarderen.

Leerde Mrs. T. dat ze geduld moet hebben. Dat ze helaas niet zelf alles in de hand heeft en dat ze -vooral wat haar lijf betreft- de dingen over zich heen zal moeten laten komen. Hoe moeilijk ze dat ook vindt.

Ontplooide Mrs. T. toch weer zichzelf. Ze nam nieuwe stappen in de weg naar het herstel en/of acceptatie. Zo is ze meer en meer bezig met spiritualiteit en met hoe lichaam en geest met elkaar verband houden.

Geloofde Mrs. T. in de kracht van de liefde. De liefde van en voor Mr. T., de liefde van en voor haar meisjes en haar ouders, vrienden en familie. Mrs. T. is een rijk mens.

Mocht je dit stokje willen vangen? Leuk!