Vindt u dit normaal?

Vindt u dit normaal?

Het bericht dat afgelopen weekend in Uden ambulancepersoneel is aangevallen door een stelletje (excusez le mot) randdebielen liet Mrs. T. voor de zoveelste keer denken: ‘waar gaat het toch heen met ons land?’. Dat is beroerd, want Mrs. T. vindt dat we in een hartstikke mooi en welvarend land leven waarin het goed wonen is.

Wat is dat toch? Waarom worden de mensen in ons land steeds agressiever? Hoe komt dat? Omdat we het té goed hebben misschien? Omdat we menen overal maar recht op te hebben, omdat we een ander niets meer gunnen? Omdat normen en waarden iets voor (again excusez le mot) mietjes is? Omdat we elkaar maar opjutten en opjutten en …?

Dat kan Mrs. T. zich allemaal niet voorstellen. Echt niet. Nog niet! Dat wíl ze zich ook niet voorstellen! Want ergens denkt Mrs. T. nog steeds dat alle mensen in wezen goed zijn. Alleen, waarom zie je dat dan steeds minder?

Is het de macht van de media? Die dit soort nieuws met veel bombarie brengt en bij voorkeur ook nog opblaast en tot in den treure uitdiept?

Is het gewoon echt zo dat we onszelf verloren zijn? Dat we geen benul meer hebben van wat sociaal acceptabel gedrag is? Waar gaat het dan fout? Voeden we onze kinderen verkeerd op? Hanteren we te weinig regels, te weinig straf misschien en zijn er te weinig consequenties bij verkeerd gedrag? Is het kuddegedrag, erbij willen horen, stoer willen doen?

Wat is het dan???? En hoe gaat dit aflopen????

Mrs. T. verzamelde een deel van haar ‘maatschappelijke’ logjes ooit in dit logje. Dus mocht je interesse hebben: klikkerdeklik!

Op deze website staat informatie over de nieuwe campagne ‘Vindt u dit normaal?’ van het Ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties. Een campagne tegen de agressie en intimidaties die mensen in publieke functies over zich heen (kunnen) krijgen. Het is toch van de zotte dat zo’n campagne nodig is! Dit soort zaken moet toch uit te bannen zijn. Toch? Maar hoe …

Laat jij hier nou ‘ns weten wat jij van dit alles vindt, want Mrs. T., die weet het inmiddels echt niet meer hoor. 🙁 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *