Dat zit er weer op!

Zo, Mrs. T.’s carnaval zit er weer ongeveer op. Vanmiddag kwam de optocht door onze straat en keken we samen met onze gasten naar een prima stoet. Er zaten als altijd leuke woordspelingen bij en mooie wagens. Het was gelukkig niet koud én droog en dat is toch heel belangrijk voor een optocht.

Voor Kleine Zus is het allemaal nog wat te indrukwekkend. Ze heeft dan ook binnen gezeten en vanuit de luwte de optocht gevolgd. Zo klein als ze is, heeft ze wel heel veel gezien en het is grappig om te horen hoe ze daarover praat.

Op dit moment is Grote Zus naar haar allereerste avondje uit: de kinderdisco in de gymzaal. Ze had er zin in! Mrs. T. is erg benieuwd hoe ze het zal maken. Volgens Mrs. T. wordt Grote Zus net zo’n carnavalsgek als Mr. T.. Overigens was Mrs. T. vroeger (tot een jaar of 20) ook helemaal van de carnaval, ze vond het jammer dat het feest maar vijf dagen duurde!

Mr. T. is helemaal carnavalminded. Terwijl Mrs. T. dit typt is hij met een heleboel anderen in een hete kroeg biertjes aan het drinken en de groots mogelijke onzin aan het verkopen. Brrr, Mrs. T. moet er niet (meer) aan denken.

Morgen zal Mr. T. ongetwijfeld ook op stap gaan en maandag is het dan weer de beurt aan de meisjes. Zij zullen dan, samen met Mr. T., naar het kindermatinee gaan. Heel misschien loopt Mrs. T. daar aan het eind van de middag ook nog even binnen en (meer) waarschijnlijk zal ze naderhand wel mee gaan eten met een vast clubje carnavalvierders. Wat de dinsdag gaat brengen weet Mrs. T. nog niet. Grote Zus zal wel naar de spelletjesmiddag willen en of Kleine Zus daar heen zal/kan gaan hangt van Mr. T. af en van Kleine Zus zelf (want wat heeft dat meisje een hekel aan herrie). Zelf zal Mr. T. waarschijnlijk dinsdag niet echt meer de kroeg induiken want vanaf woensdag roept de plicht immers weer.

Mrs. T. vindt het wel jammer dat het hele leven hier stil ligt met carnaval. Er zijn geen winkels open en er kan niet gewerkt worden zelfs! Dat betekent dat Mrs. T. deze week op vrijdag maar even aan de slag zal gaan om op die manier toch wat extra uurtjes te maken.

Alaaf et cetera!