Gorilla Rescue

Zoals de trouwe lezer waarschijnlijk wel weet is Grote Zus sinds haar laatste verjaardag WNF-ranger. Elke maand valt de TamTam hier in de bus die van voor tot achter gelezen wordt en haar spreekbeurt hield Grote Zus vol enthousiasme over het WNF.

Nu schijnt er jaarlijks een Rangeractiviteit te zijn waarvoor de rangers gevraagd worden zich in te zetten. Dit jaar wordt er actie gevoerd voor de Gorilla’s. De leefgebieden van de Gorilla worden bedreigd en daardoor is de kans aanwezig dat de Gorilla uit zal sterven.

Kijk, dat kinderen doordat ze lid zijn van de Rangerclub veel leren over de dieren- en plantenwereld, dát juicht Mrs. T. van harte toe. Dat diezelfde kinderen dan op een bepaald moment een actieboekje thuis gestuurd krijgen waarin hen gevraagd wordt geld op te halen bij familie en bekenden, daar heeft Mrs. T. toch wat meer moeite mee.

Ze vindt eerlijk gezegd dat de kinderen door hun maandelijkse bijdrage al best heel wat doen en dat hen niet gevraagd mag worden om ook nog de buurt af te gaan voor donaties. Het boekje gaat uit van giften van (liefst) een x-aantal keer € 3,00. Dat vindt Mrs. T. nogal een bedrag om te ‘moeten’ gaan vragen. En verder zijn er 12 giften mogelijk in één boekje.

Als een ranger een vol boekje heeft, dan zit dáár weer een aardigheidje aan vast dus natuurlijk willen de kinderen een boekje vol proberen te krijgen. Mocht een ranger zelfs twee boekjes volkrijgen, dan zit er nog een veel leukere aardigheid aan vast. Ook daar heeft Mrs. T. gemengde gevoelens over, want die aardigheidjes worden gemaakt van geld dat óók aan de gorilla besteed kan worden.

Maar goed, Grote Zus wilde heel erg graag actievoeren en omdat oma jarig was kon ze gemakkelijk veel mensen in een keer vragen.

Grote Zus haalde in totaal € 31,50 op (wat betekent dat er ook een aantal mensen ½ x € 3,00 in hebben gevuld) en het boekje is inmiddels op de post.

Mrs. T. hoopt echt wel dat de actie succes heeft, maar zoals je kunt lezen is ze (en Mr. T.) toch niet heel erg happy met deze hele actie.

Wat vind jij van deze actie van het WNF? Vind jij het ergerlijk als jonge kinderen voor zoiets aan de deur komen of ben je dan juist eerder geneigd om mee te doen? En wat vind jij van die aangegeven (bij voorkeur minimale) gift van € 3,00?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *