W.o.W.: ambitie

De WoW-opdracht van deze week spookt al dagen door mijn hoofd en het wil maar niet lukken een leuk schrijfsel te bedenken.

Ambitie: ik vind het eigenlijk een negatief overkomend woord. Tenminste, in de opdracht wordt het woord omschreven als: streven, eerzucht. Streven, dat gaat dan nog wel, maar eerzucht, dat vind ik een heel akelig woord. De zucht naar eer, dat komt niet bepaald sympathiek over. Streven, daar kan ik dan wel wat meer mee. Streven is moeite doen, je koers uitzetten, proberen dingen te bereiken. Zolang dat niet ten koste van anderen gaat kan ik daar wel mee leven.

Zelf heb ik niet zoveel ambitie waar het mijn ‘professionele’ leven betreft. De baan die ik nu heb is prima hoor, daar niet van, maar echte uitdagingen biedt hij me niet. Dat is best jammer. Wat hij me wel biedt zijn leuke collega’s, een fijne manager om voor te werken, zeer flexibele werktijden, een baan op fietsafstand en in het centrum. Allemaal pluspunten die op dit moment mijn besluit om op dit plekje te blijven zitten bepalen. Ach, wie weet waar ik over een half jaar zit met de komende invulling van de reorganisatie in het vooruitzicht?

Ambitie op het persoonlijke vlak dan? Mijn streven is een goed mens te zijn. Een mens die haar kinderen opvoedt tot sociale en betrokken medemensen. Een mens waar anderen graag mee van doen hebben en een mens dat –op haar eigen bescheiden wijze- de wereld om haar heen een klein beetje mooier maakt.


Het is echt waar, Mrs. T. kreeg het dit keer bijna niet voor elkaar. Maar goed, verstokte W.o.W.-er als ze is wilde ze toch niet verstek laten gaan en daarom bakte ze er dit maar van.

Hoe zit het eigenlijk met jouw ambitie? Is het voor jou ook een woord met een negatieve klank of juist helemaal niet?

Voor de opdracht van deze week: klikkerdeklik. Voor de spelregels van Write on Wednesday: klikkerdeklik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *