Het verloren labyrint

En weer las Mrs. T. een indrukwekkende historische roman (die zich overigens ook deels in 2005 afspeelt): Het verloren labyrint van Kate Mosse.

Op de achterflap:

Juli 2005: bij archeologische opgravingen aan de voet van de Pyreneeën ontdekt Alice Tanner twee eeuwenoude skeletten. Het zijn niet alleen de oude botten die haar een onprettig gevoel geven, de gehele tombe straalt een overweldigende, kwaadaardige kracht uit. Wanneer ook de politie zich met de vondst bemoeit, besluit Alice om op eigen houtje naspeuringen te doen en stuit ze op zeer merkwaardige zaken …

Juli 2009: 800 jaar eerder in Carcassonne, aan de vooravond van de beestachtige kruistocht die de Languedoc uit elkaar zal rijten, krijgt de 16-jarige Alaïs een mysterieus boek van haar vader, dat volgens zijn zeggen het geheim van de heilige graal herbergt. Verlies, intrige, geweld en passie bepalen voortaan haar leven terwijl ze vecht tegen de ongebroken boze kracht van haar tegenstander. Tot het noodlot haar, net als Alice, naar dezelfde grot voert, waar alles beslist zal worden …

Het boek lezen en dan tegelijkertijd googlen om nog meer informatie over die tijd te vinden vindt Mrs. T. interessant. Zou de Heilige Graal echt bestaan (hebben)? Wat werden er toch verschrikkelijke dingen gedaan uit naam van het geloof. De gebruiken, rites, wijsheid van tijden van lang gelee, Mrs. T. kan er geen genoeg van krijgen.

Het verloren labyrint is een heerlijke pil (dik 520 bladzijdes) om te lezen. De twee verhaallijnen, van lang geleden en die van het heden, lopen prachtig in elkaar over. Zoals bekend is Mrs. T. een groot liefhebber van de tijden van weleer, historische romans, geschiedenis: helemaal Mrs. T.’s dingen!

Voeg daarbij toe wat magie en een soort van onsterfelijkheid en je krijgt een zeer interessant en onderhoudend boek. Mrs. T. zegt: lezen die hap!

Wat denk jij: bestaat de Heilige Graal en wat zou het dan zijn?