Die Bill toch!

Vorige week kreeg Mrs. T. weer ‘ns een kettingbriefmailtje binnen. En nog wel een waarin aangekondigd werd dat Bill Gates zijn fortuin gaat verdelen. Wauw, da’s natuurlijk nooit weg!!! Het enige wat je hoeft te doen is het mailtje doorsturen naar zoveel mogelijk mensen en het geld stroomt vervolgens binnen!

Hallo allemaal, normaal stuur ik deze mail nooit door, maar misschien worden we zo wel stinkend rijk! Een vriendin van een collega stuurde dit door en zij is advocaat…

Ze zegt dat het werkt! Uiteindelijk heb je niets te verliezen.

Zie hier wat ze zegt: ‘Ik ben advocaat en ik ken de wet. Dit is echt. Mispak u niet, AOL en Intel zullen hun beloften houden uit schrik van voor het gerecht getrokken te worden en miljoenen schadeclaims ten laste gelegd te worden zoals deze van Pepsi Cola tegen Général Electric.

Beste vrienden, neem dit niet als klein bier. Bill Gates is bezig met zijn fortuin te verdelen. Als jullie er niet op ingaan dan zullen jullie er misschien later spijt van hebben. Windows is het grootste programma ooit gebruikt. Microsoft en AOL experimenteren door dit bericht elektronisch te versturen (e-mail bèta test).

Als jullie deze e-mail naar jullie vrienden doorsturen, zal Microsoft (indien jullie met Microsoft Windows werken) gedurende twee weken alles opvolgen. Voor iedereen die deze e-mail doorstuurt zal Microsoft jullie 245 euro betalen. Voor iedereen die dit bericht doorgestuurd heeft en die mensen sturen hem op hun beurt door, krijgen jullie 243 euro van Microsoft.

Voor de derde persoon die dit bericht ontvangt krijgen jullie 241 euro van Microsoft. Binnen twee weken zal Microsoft jullie contacteren voor de bevestiging van jullie adres en zullen ze jullie een cheque opsturen..

Ik dacht dat het een kettingbrief was maar twee weken later, na dit bericht doorgestuurd te hebben kreeg ik van Microsoft een bericht om mijn adres op te geven en ontving ik een cheque van 24800 euro. Jullie moeten dit bericht doorsturen voor deze test ten einde is.

Als er iemand in staat is van dit te doen als commerciële stunt dan is het wel Bill Gates. Voor hem is dit een commerciële uitgave. Stuur aub naar zo veel mogelijk mensen door. Jullie moeten tenminste 10.000 euro ontvangen.

Zoals ik gezegd heb, ik kan de wet en dit is echt. Intel en AOL zijn aan het onderhandelen voor een fusie waardoor ze de grootste firma van de wereld zouden en om zeker te zijn van het systeem het meest gebruikt op de wereld hebben Intel en AOL experimenteren ze met deze test.

Oh, wat heeft Mrs. T. toch een enorme hekel aan dit soort mailtjes. Net zoals Ingrid Bilardie-de Boer blijkbaar, want zij schreef (al in oktober 2007!!) het volgende geweldige stukje:

Boeiende e-mail in de mailbox van een kennis: ‘Ik ben advocaat en ik ken de wet. Dit is echt. Stuur deze mail door en je ontvangt 245 euro van Bill Gates voor iedere mail die doorgestuurd wordt.’

‘Tjonge, dwaalt die onzin nog steeds rond op het net?’, reageer ik.

Ze twijfelt. Doorsturen kan toch geen kwaad? En stel je voor. Geld!

Maar ik schud mijn hoofd. Ik geloof geen moment dat Bill Gates zijn geld gaat verdelen en ga zo’n malle mail echt niet doorsturen. Ze blijft twijfelen en ik schiet in de lach.

‘Je hebt gelijk. Ik ben een echte niks-willer. Ik wil geen zwarte bankbiljetten bleken en ik wil geen geld betalen om mijn hoofdprijs in de warriewarrie loterij te innen. Ik wil ook niets betalen aan zielige weeskindjes die met hun laatste krachten een e-mailbericht van zes A4’tjes tikken en – ik ben echt heel erg hard en gemeen – ik geef ook niets om sneue straathonden. Alle arme mensen met een internetverbinding moeten hun miljoenenerfenis zelf maar ophalen in het buitenland en ik betaal niet de vlucht van een doodzieke moeder die een operatie moet ondergaan in Verwegistan.

Ik wil ook niemand helpen om geld van de regering te stelen, zelfs niet als ze daarmee een of andere onderdrukkend regime kunnen ondermijnen en het milieu interesseert me geen ene donder. Ik koop dus geen lappen regenwoud in landen met prachtige namen als Boemlabesie en Halodagdag.

Zelfs viruswaarschuwingen stuur ik niet door, aan niemand. Want dan druk ik zelf op ‘verzenden aan iedereen’ in plaats van dat aan de robot of worm die een beetje virusprogrammeur in zijn spamberichtjes kan bouwen over te laten. Die handeling kost me veel te veel energie, ik begin er niet aan.

Ja, ik ben echt heel erg onbehulpzaam.’

Hoe moet dat nu met mij? Mijn karma trek ik gelukkig weer een beetje recht met het mede vullen van collectebussen en het uitdelen van normale porties vriendelijkheid aan mijn medemensen. Slaap ik toch nog een beetje ’s nachts.

Die kettingbrief-hoax-toestanden: het zou verboden moeten worden. En wij, wij allemaal zouden gewoon ‘ns op moeten houden met het doorsturen van die dingen!

Grote Zus wacht overigens nog steeds op de beloning van deze kettingbrief (want dat -alle onheilsvoorspellingen ten spijt bij niet dodoorsturen van andere kettingbrieven- was tot op heden de enige keer dat Mrs. T. overstag ging!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *