Broeden

Dat Mrs. T. het goed toeven vindt in haar tuin, dat mag duidelijk zijn. Dat een duif en een merel daar óók zo over denken doet Mrs. T. deugd!

Wellicht dat duif haar oude broedplekje miste en daarom maar besloot om een, enigszins wankel en armetierig, nest op de pergola te bouwen, we zullen het nooit weten. Wat we wel weten is dat ze stoïcijns haar broedwerk verricht, ondanks giechelende en gillende meiden in de tuin!

Wat merel echter bezield heeft om haar nestje te bouwen in het mandje van de vorige fiets van Grote Zus, dát zullen we helemaal nooit weten. Ze heeft echt flink gewerkt om het mandje vol takjes, strootjes, mos en andere bouwmaterialen te krijgen. Fiets hangt in het speelgoedhok (met zonder deur) en dat hok wordt dagelijks veelvuldig betreden door Kleine Zus en Grote Zus om er van alles uit te halen of juist weer in te leggen. Dat gaat meestal niet echt heel zachtjes en laatst schrok merel zo erg dat we dachten dat ze niet meer terug zou komen. Gelukkig is ze inmiddels weer terug op het nest (daar heeft Mrs. T. maar even geen foto van gemaakt). Laten we hopen dat ze dat ene eitje helemaal uit gaat broeden.