Ludlum, Baldacci, Seierstad & Walters

Zo, maar weer even vier boeken in één logje verwerken.

Mrs. T. las eind april/begin mei de volgende boeken:

Het Holcroft Pact, Robert Ludlum

Op de achterflap:

Noel Holcroft, zoon van een overleden nazi, krijgt dertig jaar na de oorlog een document overhandigd dat indertijd door zijn vader en twee andere nazi’s is opgesteld. Er staat in dat er een enorm bedrag is vastgezet op een Zwitserse bank.

Deze hoeveelheid geld moet nu gebruikt worden om de slachtoffers van het Derde Rijk te helpen. De drie Grote Zus kinderen van de ondertekenaars worden belast met de uitvoering van de opdracht.

Al spoedig blijkt echter dat het plan verre van nobel is en dat onder de dekmantel van rechtvaardigheid een barbaars complot schuilgaat.

Wat een meesterverteller is Ludlum toch. Echt geweldig, zoals het hem lukt om Mrs. T. een boek in te zuigen. En dan geeft het niet eens dat het boek af en toe wat (te?) ingewikkeld in elkaar zit. Mrs. T. heeft een behoorlijk aantal boeken van Ludlum in haar kast staan, jammer dat er geen meer bij zullen komen.

In het hart, David Baldacci

Op de achterflap:

Louisa Mae Cardinal woont met haar verlegen broertje Oz in New York. Ze hebben het niet gemakkelijk, want het inkomen van hun vader, die schrijver is, is niet hoog. Maar dat kan Lou niets schelen, want ze aanbidt haar vader en is gek op zijn verhalen.

Dan verongelukt hij en moeten Lou en Oz naar Virginia verhuizen. Ze komen te wonen bij hun excentrieke overgrootmoeder Louisa en Lou wordt gedwonen snel volwassen te worden. Wanneer een vernietigend noodlot hun nieuwe huis treft, moet Lou een strijd aangaan die ze onmogelijk kan winnen. Een strijd die gaat om recht en overleving en die gestreden wordt in een overvolle rechtszaal in Virginia.

Nou, de achterflap dekt -zoals zo vaak- niet bepaald de lading van het boek. Wat Mrs. T. van het boek vond: redelijk. Het leest lekker en je wilt als lezer toch wel erg graag weten hoe het Lou en Oz vergaat, maar dat het boek Mrs. T. echt wist te raken. Nee, verre van. Mrs. T. heeft heel wat betere boeken van Baldacci gelezen.

De boekhandelaar van Kaboel, Asne Seierstad

Op de achterflap:

In het voorjaar van 2002, na de val van de Taliban in Afghanistan, bracht de auteur een aantal maanden door bij de familie van een boekhandelaar in Kaboel. Ze werd in zijn gezin opgenomen en leefde als een van de vrouwen. Wat zich in het gezin afspeelt, loopt parallel met de ontwikkelingen in Afghanistan. Een land dat verwoest is, maar de hoop op een betere toekomst leven houdt.

Best een heel aardig boek, maar eerlijk gezegd had Mrs. T. er meer van verwacht. Zeker gezien de lovende kritieken die het boek overal kreeg. En, oh oh oh, wat moet het leven in een dergelijk land toch moeilijk zijn als je vrouw bent en je je niet neer kunt/wilt leggen bij de wetten en regels in dat land.

De donkere kamer, Minette Walters

Op de achterflap:

De kranten brachten het met smaak. Jinx Kingsley, modefotografe en erfgename, had geprobeerd zich van het leven te beroven nadat haar verloofde haar zonder pardon had ingeruild voor haar beste vriendin.

Maar wanneer Jinx uit haar coma bijkomt, kan ze zich niets van een zelfmoord herinneren. Dan doemen de herinneringen op, gruwelijke herinneringen, vol wanhoop en ontzetting. Er was namelijk nog iets gebeurd. Iets wat zo erg was, dat ze het zich niet durfde te herinneren.

Mrs. T. las al eerder een paar boeken van Walters en dat waren geweldige boeken. Ook dit boek is een prima thriller, al komt het af en toe wat rommelig over.

Naar welk boek gaat jouw voorkeur uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *