Leon, Ernst, Alex en Guido

Van deze vier heren heeft Mrs. T. in de afgelopen maand met volle teugen genoten!

15 april → Leon van der Zanden

Mrs. T. kent Leon alleen van Olifantendoders, een fantastisch programma van Omroep Brabant, en daarom besloot dat ze hem toch ook eens een keer als cabaretier aan het werk wilde zien. Na een wat rustig (minder dus) begin kwam Leon goed op gang. Mrs. T. is uiteindelijk aangenaam verrast door met name de tweede helft van de show, leuke grappen, prachtige mimiek, interactie met het publiek. Daarnaast is Leon natuurlijk ook nog erg aangenaam om naar te kijken.

2 mei → Ernst van der Pasch

Als je je echt wilt laten verrassen door een cabaretier, ga dan naar Ernst van der Pasch. Geweldig genoten heeft Mrs. T. van deze voorstelling. In plaats van in de zaal zat het publiek (net geen 100 man sterk) op het podium. Ernst wist ons echter te melden dat hij alle mensen die zich aan hadden gemeld voor kaartjes eerst gegoogled had en dat hij een selectie had gemaakt: de crème de la crème mocht naar zijn voorstelling komen. Een voorstelling mét inhoud: ‘laat niets van waarde achter’. Raar volgens Ernst, als je dat in het licht van het leven bekijkt, dan zou het juist moeten zijn ‘laat iets van waarde achter’. Prachtige liedjes (zoals In naam van de VN), geweldige humor, af en toe heel erg raak, heel erg raak, zo raak dat je (bijna) denkt ‘au’. Een supershow. Af en toe ga je, per ongeluk, naar juweeltjes. Dit was er één van. Ernst, bedankt!

8 mei → Alex Klaasen

Dacht Mrs. T. na de voorstelling van Ernst van der Pasch dat ze haar theaterhoogtepunt van dit jaar wel gehad zou hebben, niets is minder waar. De show van Alex is weliswaar compleet anders dan die van Ernst, maar oh guttegut wat heeft Mrs. T. gelachten. De typetjes die Alex doet zijn hilarisch. Werkelijk helemaal fantastisch. Zo zagen Mr. T. en Mrs. T. een moeder die graag met haar jeu-de-boulesvriendinnen een fistfucking (oh, dit gaat Mrs. T. zoekhits opleveren!) wedstrijd van zoonlief bij zou willen wonen, leerden we veel over paaldansen en kregen we en passant ook nog een lachcursus, zagen we een zeer rijke -edoch verveelde vrouw- babbelen over haar aankopen, was er een zwerver die zijn vriendinnetje zo miste, een man die afscheid nam van zijn uitwerpselen, een man met 110 stemmen in zijn hoofd, werd er een operalied gezongen waarvan Alex zowel de mannelijke als de vrouwelijk partij voor zijn rekening nam, volgden we de conversatie tussen een aanstaande moeder en haar (enigszins) recalcitrante ongeboren kind, liet een 86-jarige man weten dat hij nooit van zijn Anneke gehouden had, kwamen er fans van Mariska van Kolck aan het woord en eindigde de show wederom met een geweldig lied over Joi de vivre! Alex is een klasse apart. Echt heel gaaf!!!

15 mei → Guido Weijers

En het wordt wat saai, zo’n enthousiast Mrs. T., maar ook Guido was geweldig. Wat een leuke show. Wat een herkenbare dingen snijdt Guido aan. Het als makke schapen volgen van de massa, het verstandige-in-plaats-van-leuke-dingen-doen omdat het nu eenmaal zo hoort. Af en toe bikkelhard (met een moeder met haar 10-jarige zoon in de zaal, wat bezielt zo’n mama? Aan de andere kant, misschien doet zij wel leuke dingen met haar zoon in plaats van verstandige), af en toe zo ontzettend hilarisch. Geweldig genoten. Alweer!!!

Mrs. T. heeft haar laatste voorstellingen van theaterseizoen 2008-2009 goed gekozen! En het leuke is: de kaartjes voor het komende seizoen zijn al weer besteld. Daarover volgt heus nog een keer meer.

Leon
Ernst
Alex
Guido

En oh, wat erg, in april ging Mrs. T. ook nog naar de jubileumshow van Gerard van Maasakkers, maar daar heeft ze niet eens een logje aan gewijd, zo veel te doen, zo weinig tijd! Maar ook Gerard was, als altijd, fantastisch.

Mrs. T. ♥ theater!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *