De vierling

10 juni:

12 juni:

14 juni:

16 juni:

17 juni:

19 juni:

Dit is de laatste foto die Mrs. T. van het nest kon maken, want snel hierna verliet de vierling het fietsmandje. En dat is best heel goed gepland van de kleine mereltjes, want Mrs. T. is immers vanaf dit weekend druk doende met het leegruimen van de woonkamer voor de aanstaande verbouwing.

Pa en ma merel vliegen nu druk druk druk door de tuin, een lading pieren in de snavel, en roepen continu hun jongen. Nadat mereljongen het nest verlaten worden ze nog een dag of 10 op de grond bijgevoerd door hun ouders. Dat komt omdat hun staart pas aangroeit nadat ze uit het nest gegaan zijn (al die staarten in een zo’n klein nestje zouden immers veel te veel in de weg zitten).

Mrs. T. vond het erg leuk om dit nestje zo te hebben kunnen volgen en ze verbaasde zich over het tempo waarmee die kleintjes veranderden! Ze is benieuwd of er volgend jaar weer een nestje in het mandje zal zitten (want de fiets is echt nog te groot van Kleine Zus en blijft nog wel een jaartje hangen).

Eén gedachte over “De vierling

Reacties zijn gesloten.