Tropenrooster

Vanaf morgen wordt er door de basisschool (de rest van de week) volgens een tropenrooster gewerkt. De kinderen beginnen iets eerder en zijn morgen al om 11.45 uur en op donderdag en vrijdag om 13.30 uur klaar.

Het schijnt in de klaslokalen bloedheet te zijn. Tja, daar kan Mrs. T. zich wel iets bij voorstellen. Het gebouw is zo’n 35 jaar oud, heeft een plat dak, enkel glas, maar bij enkele lokalen zonwering en geen airco. Er zijn op dit moment vergevorderde plannen om van het oude, inmiddels leegstaande klooster, een multifunctioneel gebouw te maken waar onder andere de basisschool ook haar plek in krijgt. Dan zal er ook vast wel wat aan klimaatbeheersing gedaan worden.

Hier in het huis van Mrs. T.’s ouders is het 26°C, da’s ook best een boel. Maar goed, jezelf niet te druk maken, dan heb je er niet zoveel last van. Onder de veranda in de tuin van Mrs. T.’s ouders is het in ieder geval erg goed toeven nu.

Hoe warm is het bij jou in huis eigenlijk? En kan je goed tegen dit weer, of mag het wel wat minder?