W.o.W.: uitstel

Lisbeth Salander & Mikael Blomkvist. De hoofdrolspelers uit de Milleniumtrilogie komen werkelijk tot leven in de boeken van Stieg Larsson.

Wat ongelooflijk zonde dat er nooit een deel 4 (of 5 of 6) zal verschijnen van zijn hand. Natuurlijk is zijn plotselinge overlijden vooral voor de mensen die hem hielden zeer verdrietig. Maar zonde is het ook dat zijn erfgoed nooit verder uitgebreid zal worden. Er viel nog over genoeg dingen te schrijven in latere delen.

In eerste instantie wilde Mrs. T. er niet zo aan, aan deze boeken, want de titels van de boeken vond ze zo, eh, apart. En dat wat er op de achterflappen stond was voor haar nou ook niet zo heel erg triggerend. Maar goed, met € 10,= aan bol.com-bonnen bestelde Mrs. T. toch maar deel 1.

En al voordat ze deel 1 half uit had, kocht ze deel 2 en 3. De hype rondom de boeken is gewoon volledig terecht. Wat een heerlijke schrijfstijl en wat is het gemakkelijk om de draad te blijven volgen. Ondanks de vele personages (vooral in deel 3) zijn de boeken super gemakkelijk te lezen. Spannend, onderhoudend, confronterend, af en toe zelfs grappig. Heel erg indrukwekkende boeken.

Binnenkort komt de film van ‘Mannen die vrouwen haten’ in de bioscoop en van alle drie de boeken is een tv-serie gemaakt die door de KRO is aangekocht. Die serie gaat Mrs. T. in ieder geval kijken!

Stel het niet meer uit: Mrs. T. raadt al haar lezers aan deze boeken echt, echt, echt te lenen/kopen!

Voor de opdracht van deze week: klikkerdeklik. Voor de spelregels van Write on Wednesday: klikkerdeklik.