Indianen


Deze stoere krijgers hingen vroeger boven de commode in Mrs. T.’s (en, voor haar, haar broer) babykamer. Je begrijpt, de weken dat Mrs. T. in het huis van haar ouders woonde heeft ze gebruikt voor extra logvoer (en stokjes!): klik, klik en klik.

Op dit moment hangt het kleed in de kamer waar Kleine Zus slaapt als ze bij opa en oma logeert. De oude commode staat er nog steeds onder. Leuk dat oma dit bewaard heeft! Zo hangt boven op zolder ook nog haar trouwjurk, Grote Zus heeft die ooit ‘ns aangehad. Daar zouden ook nog ergens foto’s van moeten zijn denkt Mrs. T.. Misschien ‘ns opsnorren en anders gewoon binnenkort nog een keer maken die foto’s.

Nou Mrs. T. het toch over bruiloftskleding heeft: eind augustus mogen Grote Zus en Kleine Zus bruidsmeisje zijn. Want nicht gaat dan voor de kerk trouwen. Chique nietwaar, vorig jaar voor de wet en nu voor de kerk. Het kleine meisje wordt tijdens de huwelijksmis ook nog gedoopt, dus dat is wel extra bijzonder.

En nog bijzonderder is dat Mrs. T.’s moeder de kleding voor de bruidsmeisjes (vier stuks in totaal) maakt. Ze zien er schitterend uit in hun jurken. Jammer dat de bruiloft aan het eind van de zomer is, want Mrs. T. denkt dat ze wellicht volgend jaar niet meer echt van hun jurken kunnen genieten. Zodra de bruiloft geweest is komen er natuurlijk foto’s van de meiden.

Mrs. T. is ook ooit bruidsmeisje geweest. Toen ze vier was van tante M. en ome J.. Ze zal die foto binnenkort ‘ns inscannen (printer nog niet aangesloten hier) en plaatsen. Mrs. T. zag er zo schattig uit!

Ben jij ooit bruidsmeisje (of -jongen) geweest? En zo ja, voor wie dan?