Kriebel

Tja, Kleine Zus greep de laatste keer behoorlijk vaak in haar haar en krabbelde dan wat. Ach dacht Mrs. T., ze heeft zulk dik haar en het is ook zo warm. Totdat Grote Zus zei: ‘Misschien heeft ze wel luizen!’. ‘Nah, dat kan toch niet’, dacht Mrs. T., ‘waar zou ze die dan vandaan hebben moeten halen?’. Maar goed, toch maar even de (nog nooit gebruikte) luizenkam uit de verpakking gehaald en jawel hoor, bij de eerste haal al een luis op het maagdelijk witte papier. Meteen kregen Grote Zus, Mr. T. en Mrs. T. ook jeuk!

In ieder geval: de haren van Kleine Zus zijn minitieus gekamd en dat geld ook voor die van Grote Zus, Mr. T. en Mrs. T.. Wij drie├źn zijn (nog?) luisloos, Kleine Zus is tot op heden het enige slachtoffer.

En zo kwam het dus dat op een zondagmiddag de wasmachine zijn rondjes draaide, dat oude beer de komende 24 uur in de diepvries woont, dat Mrs. T. morgen de apotheek maar ‘ns met een bezoekje gaat vereren en dat Mrs. T. weer een logonderwerp had.

Heb jij ervaring met hoofdluis, heb je wellicht nog een gouden tip en zijn er misschien nog andere dingen waar Mrs. T. rekening mee moet houden?