Duitsland

Duitsland was gaaf, mooi en gezellig!!!

Na een voorspoedige reis arriveren we op woensdag tegen het middaguur in Kell am See waar neef, zijn kinderen, M, E (waar Mr. T. en Mrs. T. het erg goed mee kunnen vinden), K (die toevallig de hartsvriendin van Grote Zus is) en A al sinds 14 augustus vakantie vieren.

Enige tijd geleden vertelde neef dat hij twee vakanties geboekt had, maar dat hij zich enigszins vergist had in de data en dat er te weinig tijd zou zijn om van Duitsland naar huis te rijden en vervolgens weer op het vliegtuig naar Spanje te stappen en dat hij daardoor een dag eerder uit Duitsland zou vertrekken. Mrs. T. zei toen dat zij met liefde en plezier die resterende nacht in het vakantiepark voor haar rekening zou nemen. Uiteindelijk werden het twee nachten want dik drie uur in de auto voor slechts één nachtje is ook nogal wat. En zo kwam het dat we een nacht illegaal in een vakantiewoning verbleven. Niet verder vertellen hoor!

We werden zeer hartelijk ontvangen en Mr. T.s verjaardag werd meer dan prima gevierd. Wat we onder andere deden: zwemmen, wandelen, lezen, eten, drinken, kletsen en dat steeds maar opnieuw. Op donderdagochtend namen we afscheid van neef en zijn kinderen en daarmee kwam er dus een einde aan onze illegaliteit. Woensdag en donderdag waren stralende dagen, vrijdag begon met regen en die hield in Duitsland naar ons idee niet meer op. We wijzigden ons oorspronkelijke plan dus en gingen niet naar Saarburg maar reden alvast een heel eind richting huis om in Valkenburg de grotten te gaan bezoeken. Ook dat was erg leuk en leerzaam en na een stuk Limburgse vlaai ondernamen we de rest van de reis richting huis. We sloten de minivakantie af met een gezamenlijk etentje en nu moet Mrs. T. dus onderkennen dat haar vakantie afgelopen is.