Marktplaats

Mrs. T. is niet heel erg van Marktplaats. De dingen die ze er zou willen kopen zouden boeken zijn en boeken die koopt Mrs. T. nieuw (want er ruikt en voelt bijna niets zo lekker als nieuwe boeken). Tot op heden kocht ze welgeteld twee keer een boek via Marktplaats (om trouwens wel heel erg blij te zijn met de daar gevonden boeken, want niet meer leverbaar en zo).

Ook wat andere dingen betreft is Mrs. T. toch wel van het nieuw kopen (behalve een auto, die moet vooral een aantal jaren oud zijn, daarover volgende week meer trouwens). Mrs. T. zal dus ook nooit een ingeving krijgen om op Marktplaats te gaan zoeken als ze iets nodig heeft.

Wat de verkoop van spulletjes betreft is Mrs. T. ook wel een beetje van het gemak. Laatst verkocht ze een grote partij boeken via haar weblog. De gelukkige nieuwe eigenaresse kwam alle dozen hier persoonlijk ophalen. Dat was handig en kostte geen gedoe met het bijhouden van talloze e-mails en het opsturen van allerlei losse boeken. Tja, gemak dient de mensch nietwaar?

Mrs. T.’s eerste verkoopervaring met Marktplaats deed ze een jaar geleden. De bolderkar werd -na verwoed e-mail-verkeer- verkocht. Sindsdien was ze nooit meer op de site geweest.

Maar goed, wat doe je met een reukloze luieremmer die je niet meer nodig hebt omdat Kleine Zus besloten heeft eindelijk dag én nacht zindelijk te zijn (jeu!!!)? Zo’n ding gooi je niet weg, da’s zonde. Dus zet je een foto op Marktplaats en waarempel. Binnen twee dagen verkocht! Goh, dat werkt toch wel goed!

Je vraagt je misschien af waarom we überhaupt een ‘diaper champ’ in huis hadden? Nou, omdat de gemeente de luiers apart inzamelt (je koopt zakken à € 1,00 per stuk en levert die dan in bij de gemeentewerf) om die vervolgens te laten recyclen.

Dit verkoopsuccesje smaakte dus best naar meer. Kleine Zus fietst al een hele tijd met zonder zijwieltjes. Alleen de12 inch was veel te klein voor haar en op de fiets die een maatje groter was, zaten nog steeds zijwieltjes. Toen de grotere fiets echter verlost was van deze hulpmiddelen fietste madame zonder problemen weg (‘Gaan we straks een stukje fietsu mama?’, is nu een veelgehoorde uitspraak hier). Dus, wat staat er sinds gisteren op Marktplaats? Juist, dit kleine gele fietsje! Mrs. T. is benieuwd.

Ben jij fan van Marktplaats? Verkoop je er zelf of koop je er ooit?