Fotografiecursus

Mensen, het is zo leuk, die cursus. Maar ook zo ingewikkeld op z’n tijd. Regelmatig duizelt het Mrs. T. van alle technische termen die ze om haar oren gegooid krijgt.

Dit zijn een aantal foto’s die Mrs. T. de afgelopen weken maakte. Allemaal onderdeel van een opdracht van meerdere foto’s. En gelukkig, vanavond werden haar foto’s prima beoordeeld!

Opdracht bewegend water: verschillende sluitertijden ingesteld (diafragma automatisch).

Opdracht bewegend verkeer: tijdens de schemering, uit een serie met verschillende sluitertijden (diafragma automatisch).

Het is nog best lastig om tijdens de schemering het huis uit te kunnen om te gaan fotograferen. De meiden alleen thuis laten is ook zo wat en Mr. T. is gewoon niet altijd op tijd thuis. Hen meenemen is ook niet echt een optie, want hoe lang duurt het voordat je tevreden bent met dat wat je fotografeert en om ze al die tijd in de auto te laten zitten …

Omdat Mrs. T. geen statief heeft, wandelde ze met een grote emmer witsel en een literpak Icetea over de brug om de foto’s te maken. Ze was nog niet eens op de plek waar ze wilde gaan fotograferen of er stopte al een auto om te vragen of alles wel ok was. Over sociale controlegesproken! Maar wel hartstikke lief van die meneer natuurlijk.

Panning: het onderwerp (redelijk) scherp, de achtergrond wazig doordat je de camera meebeweegt.

Scherpstellen op achtereenvolgens het voorste, middelste en achterste flesje. Sluitertijd automatisch, diafragma ingesteld.


Mrs. T. is helemaal blij dat ze aan de cursus begonnen is!