W.o.W.: stiefmoeder

Lieve Ina,

Goh, ik had nooit gedacht dat ik je ooit een kaart zou schrijven die zou beginnen met ‘lieve’. Wat moet ik een totaal onuitstaanbaar wicht geweest zijn in die eerste jaren dat jij met papa was. Als ik terugdenk aan mijn gedrag dan schaam ik me diep! Ik heb het je erg lastig gemaakt nietwaar?

Misschien kan ik me verschuilen achter het feit dat ik een puber was toen ik je leerde kennen, maar eigenlijk weet ik best dat dat niet helemaal opgaat. Misschien kan ik me verschuilen achter het feit dat mama zo’n verdriet had van de scheiding, maar ook dat is niet eerlijk.

Pas toen het werkelijke verhaal boven tafel kwam en dat bevestigd werd door mama begreep ik alles veel beter. Ik nam het mama erg kwalijk dat ze al die leugens verteld heeft.

Maar ook haar begrijp ik nu beter. Je zou bijna kunnen zeggen dat ik mild aan het worden ben! Liefde kan heel mooi zijn, maar liefde kan ook omslaan in haat.

Dat liefde mooi is, dat zie ik nu pas bij papa en jou. Toen papa en mama nog samen waren was het thuis altijd geruzie. Bij jou en papa is dat nooit. Ik ben zo blij dat jij papa gelukkig maakt!

Ik schaam me dat ik het nu pas zeg: maar je bent een geweldige stiefmoeder voor me geweest de afgelopen zes jaar! Dank je wel Ina, ik wens jou en papa fanastische kerstdagen en een grandioos 2010!

Kus, Chantal


Het tweede W.o.W.-woord van Karin. Of Mrs. T. nog veel W.o.W.’s zal schrijven waagt ze te betwijfelen. Het is misschien wat kinderachtig, maar de uitdaging van de W.o.W. ligt voor Mrs. T. in de 250 woorden die je maximaal gebruikt. Als die regel niet meer geldt, dan is een groot deel van de uitdaging weg. Maar goed, ze denkt er nog even over na …

Voor de opdracht van deze week: klikkerdeklik. Voor de spelregels van Write on Wednesday: klikkerdeklik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *